Social kontrol findes i alle fællesskaber

09.11.2017

Social kontrol findes i alle fællesskaber

Landsleder i IMU har svært ved at genkende det billede, som TV2-nyhederne tegnede af IMU gennem et interview
Andelen af danskere, der betegner sig selv som troende kristne, er faldet fra 57 procent i 2011 til bare 37 procent i 2017. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, som TV2-nyhederne offentliggjorde på reformationsdagen den 31. oktober.

    Som en sidehistorie til undersøgelsen bragte TV2-nyhederne et interview med en ung mand, som havde mistet troen og for tre år siden forlod et IMU-fællesskab, fordi kristendommen ikke længere gav mening for ham. Samtidig retter han indirekte en række påstande mod IMU, som bl.a. beskyldes for at udøve social kontrol og forhindre IMU'erne i at stille kritiske spørgsmål. IMU's landsleder Niels Hankelbjerg Mortensen har svært ved at genkende det billede, som interviewet tegner af IMU.

    "Jeg oplever tværtimod, at der er plads til at stille spørgsmål, diskutere og være uenige, og jeg vil gerne opmuntre til, at vi lader hinanden komme til orde med de spørgsmål og indvendinger, vi har," siger han. "Social kontrol findes i alle fællesskaber, også i IMU, for vi vil gerne vise retning og opmuntre unge til at leve, som Bibelen foreskriver. Men vi har ikke sindelagskontrol, og man er velkommen, uanset om man tager imod den vejledning, vi giver, eller man afviser den," understreger han.

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: