Sommersted Efterskole lukker
Sommersted Efterskole lukker

18.06.2012

Sommersted Efterskole lukker

En satsning som sportsefterskole kunne ikke vende et vigende elevtal
Bestyrelsen og skolekredsen for Sommersted Efterskole besluttede onsdag den 6. juni 2012 på et ekstraordinært skolekredsmøde efterfulgt af et bestyrelsesmøde at indstille efterskolevirksomheden på skolen med udgangen af dette skoleår.

Beslutningen er truffet med baggrund i, at skolens bank og kreditforening, grundet et lavt elevtal til det kommende skoleår og dermed en anstrengt økonomi, har valgt at trække sig fra samarbejdet.

Det fortæller Tonny D. Sørensen, der er udviklingschef, og Benjamin Hougaard, der er skoleleder på Sommersted Efterskole.

"Det sidste nye tiltag, Sportsefterskolen, var det sidste forsøg på at vende nedgangen i et vigende elevtal, men vi lavede også en sportsefterskole, fordi vi troede på ideen og havde faciliteterne. Vi var klar til start og havde kompetente trænere på alle linjerne. Skønt der kun var 42 tilmeldinger til skoleåret 2012-13, var der flere tilmeldinger til skolen i de kommende år, end vi har set tidligere."

Skolens bestyrelsesformand Erling Due Pedersen siger om lukningen af efterskolen: "Vi må bare sande, at det har været overordentligt vanskeligt at starte en ny efterskole op midt i den finansielle uro i Danmark og familiernes svage privatøkonomi, hvor mange kun har råd til at betale ét efterskoleår mod tidligere to eller tre."

Stort tab

Generalsekretær i Indre Mission, Thomas Bjerg Mikkelsen, beklager lukningen af Sommersted Efterskole.

"Det er et stort tab for Indre Mission. Skolen har haft stor betydning for mange unge i vores bagland. Samtidig har den været med til at formidle evangeliet til de mange unge uden kirkelig baggrund, som gennem årene har været elever på skolen," forklarer Thomas Bjerg Mikkelsen.

"Flere af de kristne efterskoler kæmper i disse år med at finde elever, og der er en øget konkurrence mellem skolerne. Derfor er det meget vigtigt, at vi støtter op om skolerne. De kristne efterskoler er en hjertesag for Indre Mission."

Anette Ingemansen, Indre Missions Tidende

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: