Event gjorde teenagere klogere på skam
Event gjorde teenagere klogere på skam

07.11.2017

Event gjorde teenagere klogere på skam

Rosborg Gymnasium blev i første weekend i november fyldt af teenagere, som kom for at hygge sig, lovsynge og høre forkyndelsen på IMU's store stævne for teenagere, Event
"Jeg har altid godt kunne lide lejre. Der kunne jeg mødes med andre kristne på min alder. Jeg ville gerne på Event og opleve et stort kristent fællesskab," fortæller Iben Lousdal. Da hun så plakaten om Event hænge på sin efterskole, var hun ikke i tvivl om, at hun skulle med.

    "Jeg glædede mig til en sjov weekend, for jeg havde hørt så meget fedt om sidste års Event. Nu ville jeg opleve det selv."

    Iben var en af de over 800 unge mennesker, som i weekenden deltog på IMU's landsstævne Event. Den smilende pige sidder midt i Rosborg Gymnasiums dagligstue, og bag hende griner, snakker og pjatter de øvrige deltagere i sofaerne. Og det, at de er så mange teenagere samlet på Event, har Iben glædet sig til.

"Jeg har mødt en masse gamle venner, og der er god tid til at hygge sig med de andre."

    Iben fortæller, hvordan hun lørdag aften oplevede det kristne fællesskab på en speciel måde.

    "Pludselig står vi rigtig mange mennesker og synger den samme sang! Det er fedt, at vi kan samles så mange om den samme tro og den samme skaber," fortæller Iben, som er positivt overrasket over det høje antal deltagere og frivillige på Event.

Stof til eftertanke

Til Releasekoncerten blev hun og de andre deltagere præsenteret for den nye lovsangsplade "Du Gav Mig Alt". Pladen indeholder både gamle og nye sange, men de ældre tekster er kun gode at holde fast i, mener Iben.

    "Når der kommer nye melodier på gamle salmer, lægger jeg faktisk mere mærke til teksten. Selvom det måske er lidt gammelt sprog, synes jeg godt, vi kan forstå og bruge dem i dag," forklarer hun eftertænksomt.

    Men selvom Iben fortæller om Event som en sjov weekend med vennerne og god musik, har dagene også været udfordrende og givet stof til eftertanke.

    "Jeg har ikke hørt så meget om emnet skam før, og det er ikke lige noget, jeg ofte snakker om. Jeg har lært meget om, hvad det er. Talerne fra møderne var nemme at huske, for der blev brugt nogle billeder, som jeg kunne forstå."

    Lørdag eftermiddag var der flere tilbud til deltagerne, som kunne vælge at høre om både seksualitet, mission, selvværd eller sågar tage på lagkageløb.

    "Jeg var til et seminar, som virkelig fik mig til at tænke," fortæller Iben. "Vi blev nemlig spurgt direkte: "Hvorfor er du kristen?" Det satte mange tanker i gang hos mig."

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: