Spændingsfeltet

Spændingsfeltet holder sommerferie. Næste afsnit udkommer 8. august.

Spændingsfeltet

Spændingsfeltet
Podcast

Debat om samfund og kultur ud fra et kristent verdensbillede. Vært David Ingemansen inviterer gæster i studiet til en snak om et aktuelt emne. Nyt afsnit den første onsdag i måneden.


Podcast Feed

Lav- og højkirkelighed: Hvad er dét lige for noget?06.06.2018

Hvorfor snakker man tit om højkirkelige præster og lavkirkelighed gudstjenester og modsat? Hvad betyder de begreber egentlig? Præsterne, Flemming Baatz Kristensen og Flemming Hansen, drøfter det med indspil fra værten David, og sammen forsøger de at udfordre formålet og meningen med at vælge det ene frem for det andet.


Kirke, liturgi og menighedsvalg02.05.2018

Sognemenigheder, valgmenigheder og frimenigheder. Der er snart flere kirkeformer end vi kan overskue. Hvad er egentlig op og ned i de forskellige kirkeformer? Hvilke grundlag bygger de på? Og hvordan udtrykkes det i deres liturgi? Det drøfter denne episode af Spændingsfeltet, hvor Peter Kofoed Herbst og Martin Eskesen gæster studiet.


Spiritualitet04.04.2018

I kølvandet på globaliseringen så er østlig og moderne spiritualitet strømmet til Danmark de seneste år. Hvordan skal kirken møde spiritualiteten? Det debatteres, når Sprint Korsholm og Rie Skaarhøj er med i studiet til en spændende debat om forholdet mellem kristendom og spiritualiet.


Kvalitet og Kirke07.03.2018

Der er ofte snak omkring kvalitet i kirken i dag. Skal der mere kvalitet til, for at mennesker kommer ind i kirkerne? Det er blot et af mange relevante spørgsmål, som David taler med Simon Krüger og Niels Hankelbjerg Mortensen om. Apropos relevans, så er det et af de vigtige begreber, som diskuteres i denne episode.


Studentermission07.02.2018

En tidligere KFS-sekretær i Aarhus, Daniel Hougaard taler om mission med studenterpræsten Jens Munk. Snakken bølger frem og tilbage. Spændingsfeltet fra ordløs mission til mere aggressiv kollegiemission drøftes. Hvad skal kirken fokusere mest på? Sammen med værten David Ingemansen drøftes også kristendommens og missionens berettigelse på studiestederne i relation til aktuelle problemstillinger med trosfriheden.


Apologetik - ja eller nej?03.01.2018

Apologetik (trosforsvar) deler vandene i det kirkelige landskab i Danmark i disse år. Skal kristne bedrive apologetik? Eller vil apologetikken ødelægge kristendommen? Kristoffer Hjorth Kruse og Michael Brorson indgår i livlig og udfordrende debat med hinanden om emnet.


Faldende dåbstal i folkekirken - hvad gør vi?06.12.2017

Drop-in dåb, dåbskampagner og visioner for dåbspraksis i folkekirken. Alt dette tages op til debat i denne episode, hvor provsten, præsten og stud. teolen giver sig i kast med et så stort emne som dåben i folkekirken. Lyt med og hør om folkekirken virkelig er i dåbskrise. Medvirkende er provst Thomas Reinholdt Rasmussen samt præst og HB-medlem i IM Jakob Søvndahl.


Kønsroller i DK 201701.11.2017

Bibelen præsenterer et radikalt anderledes syn på seksualitet og køn end samfundet i dag. De to debattører Jonas Mejlgaard og Isabella Arendt udfordrer den klassiske debat omkring kønsroller og spiller ind med et særligt fokus på bibelens stemme omkring kønsneutralitet og “intetkøn”.


Grøn kirke11.10.2017

Skal kirken være økologisk? Er bæredygtighed et ansvar for kirken? Dette er et helt nyt emne i teologien og i kirken. Snakken går på buræg, forvalterskab, “zero-waste” og meget mere. Medvirkende er Miriam Larsen og Julia Sakskjær.


Vil du vide mere

David Ingemansen
Kontakt
Projektmedarbejder

David Ingemansen

26325610
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: