TEMAundervisning

TEMAundervisning

Det er både vigtigt og nemt

I livet som kristne har vi brug for at få solid undervisning ud fra Bibelen, så Guds Ånd på den måde kan skabe mere og mere dybde og sammenhæng i vores tro.

Formålet med temaundervisnings-materialet er at hjælpe de lokale sammenhænge til på en nem måde at få planlagt noget solid bibelundervisning om vigtige emner. Da der til hvert emne vil være en del materiale, man kan gøre brug af, tror vi også, at det vil være overkommeligt for mange undervisere at give denne temaundervisning.

 

WORD-FILER:

Når du åbner dem, så tryk "vis" og derefter "rediger" for at få det rigtige format

TEMAundervisning efterår 2014

Lys på Dommeren

Lektion 1. Kan en kærlig Gud dømme mennesker?

Lektion 2. Helvede – kan Gud være det bekendt?

Materialerne er her.

 

TEMA undervisning forår 2015

Den vidunderlige Gud!

Lektion 1. Den vidunderlige treenige Gud

Lektion 2. Fællesskabet med den vidunderlige Gud

Materialerne er her.

 

TEMAundervisning efterår 2015

Når Helligånden taler

1. Helligånden taler gennem Bibelens forfattere

2. Helligånden taler gennem nulevende mennesker

Materialerne findes her.

 

TEMAundervisning forår 2016

Jesus på korset

1. Hvorfor alt det blod?

2. Hvordan blev det en sejr?

Materialerne findes her.

 

TEMAundervisning efterår 2016

Skabelsens fantastiske virkelighed

1. Gud skabte verden

2. Gud skabte mennesket

Materialerne findes her.

 

TEMAundervisning forår 2017

Hvad var Paulus

1. Farisæer & Forfølger   +   Forkynder & Fortolker 

2. Missionær & Menighedsplanter   +   Magtesløs & Mentor

Materialerne findes her.

 

TEMAundervisning efterår 2017

Lutter gode sager

1. Guds svar til den, der sidder i mørke

2. Hverdagskristen vil jeg være

Materialerne findes her.

 

TEMAundervisning efterår 2018

1. Dåbens kraft

2. Nadverens styrke

Materialer:

Et wordark med lidt introduktion og inspiration til underviserne

En powerpoint med nogle få illustrationer, der eventuelt kan bruges til undervisningen

Et word-ark med illustrationer til overskriften på hver lektion til brug for programmer, indbydelser mm

TEMAundervisning

Afløseren for ”oktobermøderne” hedder ”Temaundervisning”. Det er materiale, der kan bruges som baggrund for en eller to temaundervisnings-aftener (eller en hel lørdag). I tillæg er der forslag til forskellige former for gudstjenester, der kan afholdes i tilknytning til undervisningen. Man behøver ikke afholde kurserne i det halvår, de er beregnet til. Man kan sagtens bruge dem senere - og her kan man måske opnå den fordel, at ens underviser allerede har gennemgået dem én eller flere gange før! Hvis du skal arrangere en temaundervisning, så læs denne vigtige info.

 

Forår og efterår

Fra og med 2015 vil der være materiale både til at afholde temaundervisninger i foråret og i efteråret, så man altså kan nå to forskellige temaer på et år, hvis man ønsker det. Efter 2017 går vi over til kun at udgive Temaundervisning én gang om året, nemlig om efteråret. Vi regner med, at de forholdsvis få steder, der ønsker at afholde denne form for undervisning to gange om året, dels kan trække på de tidligere temaundervisninger og dels kan finde andre inspirationskilder. Ellers er man velkommen til at henvende sig og spørge om hjælp til dette.

Temaerne for 2017:

Forår: Paulus. Vi skal se på Paulus som: Farisæer og Forfølger; Forkynder og Fortolker; Missionær og Menighedsplanter; Magtesløs og Mentor.

Efterår: Lutter gode sager. I anledning af Reformations-jubilæet i 2017 vil disse to lektioner omhandle nogle af de kernesandheder, som Gud brugte Luther til at grave frem fra Bibelen. Der er materiale til 2 aftener, der kan stå hver for sig, eller tages som et sammenhængende forløb:

Guds svar til den, der sidder i mørke

Luther genopdagede nogle sider ved det bibelske budskab, som siden har stået som noget af det stærkeste og mest elskede i den lutherske tradition. Det drejer sig om de situationer i kristenlivet, hvor vi oplever Gud som tavs, skjult, fremmed, vred eller direkte ond. Her samler Luther Bibelens budskab til en trøsterig lære, der kan bringe lys midt i mørket. Denne lære har samtidig noget afgørende at sige os i hele vores måde at tænke kirke og udbredelse af Guds Rige på.

Hverdagskristen vil jeg være 

Luther gjorde op med den opfattelse, at man levede et særlig Gudvelbehageligt liv, hvis man afskar sig fra almindeligt arbejde og samfundsliv og isolerede sig sammen med Gud. Luther læste i bibelen, at Gud kalder os til at leve som aktivt lys og salt og tjene ham gennem vort daglige virke i hjem og samfund. Vi skal se på nogle af Luthers til tider provokerende udsagn om dette. Udsagn, der giver stof til eftertanke i hverdagen i Danmark 2017.

TEMAundervisning efterår 2018:

Dåbens kraft.

Ifølge Guds ord har dåben en næsten ufattelig stor betydning for et menneske. Dåben er et mirakel og et mysterium. Vi skal sammen med Luther læse nogle af Bibelens beskrivelser af dåben og dens betydning for mig: Et nyt liv * Et sikkert fundament * En daglig kamp

Nadverens styrke

Ifølge Guds ord har nadveren en næsten ufattelig stor betydning for et menneske. Nadveren er et mirakel og et mysterium. Vi skal sammen med Luther læse nogle af Bibelens beskrivelser af nadveren og dens betydning for mig: Kristi kød og blod * Nåde for alle sanser * Fællesskab

TEMAundervisning efterår 2019:

De ti bud

Vi kender dem så godt – eller gør vi? Vi vil spørge det Nye Testamente, hvordan vi i dag skal forstå disse urgamle ord, hugget på stentavler og givet til Israels folk. Israels folk havde åndsløse stenhjerter – vi kristne har fået hjerter af kød og Guds Ånd i vores indre. Hvordan magter vi at følge Guds hellige bud?

Bjergprædikenen

Jesu lange undervisning, der er gengivet i Matt 5-7, har altid været genstand for mange spørgsmål. Mener Jesus det her alvorligt? Skal vi virkelig leve sådan? Er det et uopnåeligt mål, han maler os for øje, så vi kan se, hvor store syndere vi er? Luther fandt gennem bøn og bibellæsning et svar, der nok kommer bag på mange lutheranere. Lad os se, hvordan han læste og forstod Jesu undervisning. 

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: