Nyheder - Region Syd
Region Syd · Nyheder

Lokaklradio-indslag

Telefonandagten 50 år!

Lokalradioen har gjort noget ud af det: hør det og spred det!

Indslaget er 
7:58 minutter inde i udsendelsen.   
https://www.dr.dk/radio/p4esbjerg/p4-weekend-esbjerg/p4-weekend-2019-03-10-07-03-4/00:00:00

 

Vi går mange sammen

3. Februar afholdt vi som annonceret en kursusdag for frivillige ledere. 55 af slagsens mødte op i Fredericia missionshus til en indholdsmættet dag, hvor solid undervisning og mange samtaler ved bordene og i seminargrupper satte tankerne i sving. 

De materialer, der blev uddelt på kurset, fås også som filer her:

Bents slides. Sprints ark + Bents 10 punkter.

Jakobs: Motivation af frivillige og Seminar 

 

 

Samarbejde mellem Taulov og Smidstrup IM

Både samfundet i Taulov og Smidstrup er relativt beskedne i størrelse. Vi samles 15-20 personer hvert sted til møderne. Er vi 20, så føler vi, at vi er rigtig mange.

I Taulov er der tradition for at starte op efter sommerferien med et sommermøde, der har en anden karakter end de sædvanlige møder. For tre år siden begyndte sæsonen med en udflugt til naboerne fra Smidstrup. Vi indgik en aftale om at se det lokale museum, som flere fra IM i Smidstrup var meget engageret i. Efter en spændende rundvisning, hvor vi fik set mange gamle ting og sager, sluttede vi af i missionshuset i Smidstrup, hvor vi fik en god kop kaffe, og alt hvad dertil hører. Det blev begyndelsen på noget mere.

I begge samfund tænkte vi, at det behøvede jo ikke være sidste gang, vi sås. Vi kunne gøre det til en tilbagevendende begivenhed at mødes. Det drøftede vi bestyrelserne imellem, ligesom det også blev vendt på generalforsamlingerne, og konklusionen blev, at vi gerne ville holde møder sammen en gang hvert halve år – skiftevis i Taulov og Smidstrup. Det har vi nu gjort de sidste to år, og der har været god tilslutning fra begge samfund til møderne. Vi har været enige om, at det ikke måtte blive aftener, som man blev væk fra. Der skulle være lige så stor tilslutning til de fælles møder som til de sædvanlige møder i vores egne missionshuse. Indtil videre er det lykkedes. Vi er ca. dobbelt så mange som sædvanligt. Det er festligt. Vi får også lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, da vi ved, at huset bliver fyldt. Vi var heldige i den forstand, at vi i forvejen havde møder på samme ugedag. Det betyder noget for os som vanemennesker.

I Smidstrup IM er der en god tradition for at arrangere en weekendlejr for samfundet. De unge familier trækker et stort læs, men der er god opbakning også fra den ældre del af forsamlingen. Sidste år blev Taulov inviteret med på lejr. Det var en god oplevelse. Invitationen er nu udsendt igen, hvilket kun kan tolkes meget positivt. Uanset om der fra begge lejre er opbakning til Smidstrup-lejren, så viser initiativet, at vi godt vil have med hinanden at gøre.

Vi tænker ikke, at vi skal overtage hele verden eller slå samfundene sammen. Men vi kan fint arbejde sammen omkring nogle møder eller særlige arrangementer. Næste år fejrer vi Luther-jubilæum. Når vi får en kapacitet fra DBI i København på besøg, så er det fint, at vi kan være flere – både til at få udbytte, men også til at betale gildet. Faktisk har vi inviteret nogle andre naboer med, nemlig Erritsø IM. Det bliver vi heller ikke uselvstændige af, men vi glæder os over at være en del af en større familie. Den store familie ser vi en gang imellem. Den lille lever vi med til daglig.

Vores beslutning om at holde fælles møder betyder ikke, at det skal være sådan for altid. Men så længe det giver god mening, så holder vi fast i det. Vi har aftalt, at vi jævnligt skal evaluere fællesmøderne, så vi ikke bare fortsætter for traditionens skyld.

Else Ladegaard, Smidstrup IM

Christian Jensen, Taulov IM

 

Vejle Gospelkids

Torsdag d 31 marts var Vejle Gospelkids forbi Spektum i Vejle hvor de gav et par numre til Sydbanks aktionærmøde.

Vejle Gospelkids har fået midler af Sydbank og som tak for den gave, lovede vi at komme forbi på deres aktionærmøde og give et par numre.

Det var en skøn aften og børnene lod sig ikke mærke med, at der sad 450 mennesker nede i salen og kiggede på dem. Publikummet var ikke klar over vi kom, og mange af dem der sad nede i salen var ikke kendt med Gospelkids. De tog imod os med åbne arme og klapsalve og det blev en aften vi ikke lige vil glemme.

Mvh lederne i Vejle Gospelkids.

Mandeaften i Kolding

Indsamling ved hjælp af mandeaften

I Kolding er vi i fuld gang med at bygge nyt missionshus, og i den forbindelse er vi ligeledes i fuld gang med at samle penge ind. Fundraisingudvalget er løbende i gang med at finde på måder at samle penge ind på. Opfindsomheden er stor, noget af det der har været rigtig sjovt, knap så krævende, men meget givende for fællesskabet, har været at arrangere og afholde en “mandeaften”.

Stor tilfredshed på alle fronter

20 mænd tilmeldte sig, de betalte 250kr/ mand og fik ved et festligt dækket bord serveret en gourmet middag bestående af tre retter + vin, vand og kaffe. Udvalget have forberedt lidt underholdning, der var en god snak og da det var en fredag aften havde ingen travlt med at komme hjem. Der kom 5000 kr ind på indsamlingskontoen, nogle af deltagerne sagde bagefter, hvor godt det var bare at have tid til at snakke sammen , masser af tid. Vi i udvalget hyggede os med at tilberede maden og servere den.

Birthe og Knud Karkov 

 

 

Seniorarbejde i Ølgod

Ældrefester

Igennem mange år er der hver måned blevet afholdt ældrefester i Ølgod, hvor Indre Mission (IM) og Luthersk Mission (LM) holdt dem sammen. Man skiftedes til at være hos LM på Østerbro og hos IM i Bethania. Mange har haft stor glæde af at være med til disse møder.

Møderne begynder kl. 14.30, da de ældre hellere vil hjemmefra om eftermiddagen end om aftenen. Først er der indledning og et godt kaffebord. Så har taleren ordet med en god forkyndelse.  Sidste gang var emnet om Maria, der satte sig ved Jesu fødder. Godt at høre om, for vi har alle brug for at sidde en lille stund ved Jesu fødder. Nogle gange suppleres forkyndelsen med en god historie.

Én gang om året tager LM s mandskor sig af hele forløbet med sange og vidnesbyrd.

Nyt navn – ny generation

For ca. 4 år siden drøftede vi, hvordan vi fik en ny generation med. Vi vedtog, at der nu skulle indbydes til seniormøder i stedet for til ældrefester. Om det hjalp, ved vi ikke, men der er da kommet nye til, så vi stadig kan samle mellem 40 og 50 personer.

Andagter på aktivitetscentret

Her er der også et samarbejde mellem LM og IM. Hver onsdag er der andagt på aktivitetscentret. IM og LM har henholdsvis den første og den tredje onsdag i måneden, mens sognekirken tager den anden og fjerde onsdag. Siden valgmenigheden blev dannet, har vi haft et samarbejde med den. Både om IMs onsdag og om den 5. onsdag i måneden, hvis der er en sådan. Det er valgmenighedens præst, Flemming Mose Lauridsen, som holder disse andagter. Vi tager os af de praktiske opgaver – herunder den afsluttende kaffe. Disse andagter giver os god mulighed for at lære beboerne på aktivitetscentret at kende. Der kommer flere og flere – både beboere på aktivitetscentret og folk ude fra byen, så vi godt kan samles en 25 -30 stykker.

Poul Noer

 


 

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: