30 indiske børn har fået et trygt hjem - indremission.dk
30 indiske børn har fået et trygt hjem

Nyheder

Det lutherske børnehjem i Gudipadu i Indien er malet i varme farver, som inderne er glade forDet lutherske børnehjem set inde fra gårdenVed siden af børnehjemmet ligger kirken i Gudipadu, hvor børnene fra børnehjemmet går i kirkeNår børnene skal lave lektier eller er i søndagsskole, sidder de på gulvetPiger og drenge på børnehjemmet sidder ikke blandet men hver for sig på rækkeBjarne Gertz Olsen blev ordineret på børnehjemmet, hvor pastor Benarji oversatte. Børnene havde pyntet op til ordinationenBørnene på børnehjemmet sover på sovesale, hvor de har deres egen sengDet var en festlig dag på børnehjemmet, da Bjarne Gertz Olsen blev ordineret. Der var mange gæster, som fik kylling og risLederen af børnehjemmet, Peter Duggi, sørger kærligt for børneneEn dyb brønd er gravet ved det lutherske børnehjem, som kaldes "Det levende vand"De 30 børn på børnehjemmet er enten forældreløse eller har mistet en forælder. Børnehjemmet er nu deres trygge baseBørnene har fået legesager fra Søndagsskolerne i Danmark, blandt lego, som bliver brugt meget
22.02.2015

30 indiske børn har fået et trygt hjem

Børnehjemmet i Gudipadu i Indien er et missionscenter for Indre Missions søsterbevægelse CSCM




Med sin turkise farve lyser det lutherske børnehjem op i området omkring landsbyen Gudipadu i Indien, hvor de fleste huse er lerklinede hytter. Det er specielt at gå rundt og se børnehjemmet, som pastor Benarji beskriver som en del af Guds plan med bevægelsen CSCM, der arbejder i et land, hvor de kristne kun udgør to procent og har svære livsbetingelser.

    Børnehjemmet, der begyndte som en drøm i CSCM, og som tog lang tid at opføre, er nu en virkelighed, takket være forbøn og økonomisk støtte fra Indre Mission og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS).

    Siden 2011 har DFS og Indre Mission haft et samarbejde med søsterorganisationen CSCM (Christu Suda Communications & Ministries), der er en selvstændig organisation under Andhra Evangelisk Lutherske Kirke i Indien.

Dagcenter for forældreløse børn

Børnehjemmet er malet i sprudlende, varme farver, som inderne typisk er glade for. De indbydende rammer står dog ikke mål med den modtagelse, som stedets 30 børn giver. De kappes med store smil om at give hånd og tale skoleengelsk.

    Under rundvisningen fortæller pastor Benarji om baggrunden for børnehjemmet. CSCM så, at der var brug for at gøre en diakonal og missional indsats i området omkring Gudipadu. Det er et fredeligt, men meget fattigt område med mange landarbejdere, som kun har en indtægt, når der er arbejde i markerne.

    Derfor blev der lavet et dagcenter, hvor man sørgede for, at børnene fik noget at spise og kom i skole. Nogle af børnene var forældreløse, andre havde forældre, der ikke kunne tage sig af dem på grund af sygdom.

    Dagcenteret var kun en midlertidig løsning. Da CSCM fik en byggegrund og samtidig fik et samarbejde med Indre Mission, blev der arbejdet på at realisere planerne om et børnehjem.

En ressource

Stedet domineres af en stor åben plads, hvorfra der er rum ud til siderne. Der er indrettet flere pige- og drengesoverum.

    "På nogle af soverummene har børnene rykket sengene sammen, fordi de gerne vil sove ved siden af hinanden," fortæller pastor Benarji med et smil. Desuden rummer børnehjemmet ekstra værelser til gæster, køkken og lederbolig og det store konferencerum, som bruges som spisesal og andagtsrum, og når der holdes seminarer for præster, ledere og forældre i søndagsskolearbejdet.

    "Midler fra DFS og Aarhus Bykirke har hjulpet os til at købe stole, senge, skabe og andre ting," siger pastor Benarji.

    På børnehjemmets tag er der en fin udsigt over området. Herfra ses en brønd, der blev boret i forbindelse med opførslen af børnehjemmet, og hvorfra der hentes vand. Brønden er så dyb, at der er nok vand, så beboerne i Gudipadu har kunnet hente vand i tørkeperioder. Derfor kaldes brønden for "Det levende vand".

    Børnehjemmet ligger på en stor grund, hvor man et sted dyrker bomuld. Samtidig er der plads til udvidelse.

    "Vi er rigtig glade for stedet, som vi betragter som et missionscenter, og vi har visioner for fremtiden. Børnehjemmet er en vigtig ressource for søndagsskolearbejdet og en vigtig faktor i kirkens diakonale arbejde lokalt og i distrikterne," siger pastor Benarji.

Kirke med muligheder

En vision ligger i umiddelbar nærhed af børnehjemmet. Det er den lille lokale kirke, hvor børnehjemmets børn og personale også går i kirke. Efter mange års brug er den ved at falde sammen.

    "Præsten og menighedsrådet har samlet 500.000 rupees (50.000 kroner) sammen til en ny kirke, og det er flot i et område, hvor daglønnen ikke er mere end nogle få kroner," fortæller pastor Benarji.

    "CSCM vil gerne arbejde for at finde støtte til bygning af en ny kirke til landsbyens befolkning. Vi bruger også kirkerummet i forbindelse med seminarer, hvor vi spiser på børnehjemmet."

Fakta

Byggeriet af det lutherske børnehjem i Gudipadu begyndte i 2011, og det blev indviet den 27. april 2014. Det koster cirka 90.000 kroner om året at drive børnehjemmet. Det er penge, som Indre Missions Indien-udvalg vil forsøge at skaffe i Danmark gennem tegning af gavebreve på 3000 kroner årligt.

Læs mere om det lutherske børnehjem og arbejdet i Indien på hjemmesiden: indremission.dk/aktiviteter/indien.





Øvrige nyheder

Nu er det igen muligt at sende penge til indisk børnehjem

De penge, der bliver givet til de indiske børnehjemsbørn, når nu igen frem[mere]

Indiske børn får både Gud og brød

I en enkel hytte i Indien hører 40 børn nu om den levende Gud[mere]