Indiske børn får både Gud og brød - indremission.dk
Indiske børn får både Gud og brød

Nyheder

22.03.2015

Indiske børn får både Gud og brød

I en enkel hytte i Indien hører 40 børn nu om den levende Gud
Små altre for slanger og sten i en lille fattig landsby i Indien fortalte deres egen historie om den lokale gudsdyrkelse. Et andet sted sad 40 børn på måtter i en hytte og hørte om den levende Gud. Der var søndagsskole, og lederen, fru Rani, fortalte bibelhistorie. Børnene fik noget af en overraskelse, da Bjarne Gertz Olsen kiggede forbi sammen med pastor Benarji og søndagsskolekonsulent John Duggi.

    Bjarne fortalte bibelhistorie ved hjælp af små overraskende effekter, og børnene blev hurtigt helt opslugt og grinede og klappede. Nyheden om det uventede besøg spredte sig hurtigt i landsbyen, og mange forældre kom til for at høre bibelhistorie.

Inviterede med trommer

Søndagsskolen i landsbyen er en af de nye søndagsskoler, som den indiske bevægelse CSCM (Christu Suda Communications & Ministries) har været med til at starte med støtte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

    "Regeringen har gennem flere år været i gang med at flytte en stamme, som levede i junglen, til landsbyer i området. Men regeringen sørger ikke for deres behov, og nu lever de i yderste fattigdom under kummerlige forhold. Ingen gør noget for dem undtagen de kristne. Derfor har vi valgt at lave en søndagsskole her," fortæller pastor Benarji, og John Duggi beskriver opstarten.

    "Vi gik rundt i landsbyen en søndag med trommer og højlydt sang og inviterede børnene. Vi samlede dem og fortalte, at vi ville holde søndagsskole. Vi kom ugen efter og gjorde det samme, og langsomt kom søndagsskolen op at stå," siger John.

    "Søndagsskolen på dette sted er speciel i forhold til andre søndagsskoler, fordi den varer fra klokken 8.00-13.00. CSCM's bestyrelse har ansat en lærer (fru Rani), fordi børnene også skal have undervisning i at læse og regne. Mange af børnene går slet ikke i skole," tilføjer pastor Benarji.

Vi spiser sammen

Fru Rani har været leder i søndagsskolen siden dens start sidste sommer. Hun er alene om opgaven, men får ind imellem hjælp af søndagsskolekonsulenten.

    "Jeg begynder allerede klokken otte om morgenen at gøre klar i hytten til søndagsskole. De første børn kommer, og så beder jeg sammen med dem. De fleste børn dukker op i løbet af formiddagen, og hvis der er nogle, som mangler, går jeg rundt og henter dem. I løbet af søndagsskolen synger vi, hører bibelhistorie og lærer bibelvers. Vi spiser også sammen, for så får børnene noget godt at spise," fortæller fru Rani.

Hører om den nye Gud

"Jeg ønsker, at børnene skal høre evangeliet, men det er en stor udfordring, for familierne her har intet kendskab til Bibelens Gud. De er vant til at tilbede andre guder som slanger, skorpioner, træer og sten," fortsætter fru Rani.

    Søndagsskolen er begyndt at sætte små spor.

    "Børnene synes, at det er så spændende at lære den nye Gud at kende, at de er nysgerrige og meget interesserede i at høre mere om ham. Langsomt kommer de til Jesus," siger fru Rani.

Kilde: Indre Missions TidendeØvrige nyheder

Nu er det igen muligt at sende penge til indisk børnehjem

De penge, der bliver givet til de indiske børnehjemsbørn, når nu igen frem[mere]

30 indiske børn har fået et trygt hjem

Børnehjemmet i Gudipadu i Indien er et missionscenter for Indre Missions søsterbevægelse CSCM[mere]