Over 20 års sangglæde og fællesskab for børn

Gospel-kids har gennem årene sat spor, vurderer landsleder i IM-musik Linda Kofoed Iversen.

Gospel-kids er et vigtigt arbejdsområde i Indre Missions musikarbejde. Man kommer i kontakt med mange, som ikke kender så meget til kristendommen. Foto: Privat

Ideen til Gospel-kids opstod for mere end 20 år siden, og i dag er der ca. 25 grupper rundt om i landet, hvor børn får mulighed for at udtrykke glæde gennem sang og bevægelse. Arbejdsgrenen er et samarbejde mellem IM-musik og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, som også arrangerer Gospel-kids-festivaler, hvor grupperne mødes.

»Nogle af de første deltagere er nu dirigenter på vores festivaler,« fortæller landsleder i IM-musik Linda Kofoed Iversen.

Hun fremhæver det vigtige arbejde med at skrive nye Gospel-kids-sange, som kan bruges lokalt i musikarbejdet.

»Vi oplever, at grupperne meget gerne vil bruge det, vi sender ud,« fortæller hun.

Danmarkskorets fremtid

Linda Kofoed Iversen glæder sig over, at man gennem Gospel-kids kommer i kontakt med mange, som ikke er så fortrolige med kristendommen. Hun er ikke i tvivl om, at Gospel-kids-arbejdet har et særligt potentiale.

»Gospel-kids møder på en god måde børnene med det kristne budskab, men jeg oplever også, at vi favner hele familien med vores musik,« forklarer landslederen.

Ud over de lokale Gospelkids-grupper findes der også et Danmarkskor, hvor sangerne skal til en prøve for at blive optaget. Formålet med koret er at synliggøre Gospel-kids rundt i landet og sprede Jesus-glæde.

»Der har ikke været den store efterspørgsel på Danmarkskoret, men vi håber, at det er ved at vende. Vi gør det blandt andet muligt at få dem ud lokalt, uden at der kommer et liveband med,« siger hun.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
UngCamp 24: Silende regn og højt humør
UngCamp 24 samlede 800 unge om forkyndelse, undervisning, lovsang og masser af hygge og festlige sommeraktiviteter. …
Unge familier vælger Lystruphave Bibelcamping
Vækst og glade dage præger bibelcampingpladsen syd for Silkeborg, hvor mange nye er kommet til
Vi får lov at så nogle små frø
90 teenagere er på konfirmandkursus på Frøstruphave Efterskole. Det giver Lea og Ida nye bibeloplevelser og venner. …

Annoncer