Derfor står IM ikke bag Himmelske Dage - indremission.dk
Derfor står IM ikke bag Himmelske Dage
12.07.2019

Derfor står IM ikke bag Himmelske Dage

Vi deltager gerne på kirkedagene, men formålet forhindrer os i at være medindbyder
Efter »Himmelske Dage på Heden« sidst i maj har IM’s ledelse modtaget flere reaktioner på, at Indre Mission (IM) ikke var med til at stå bag Danske Kirkedage. Det undrer nogle, når nu en række andre kirkelige organisationer gør. Fortællingen bliver hurtigt, at IM har nok i sig selv.

    Men det er ikke grunden til, at IM ikke vil »stå bag«, selvom vi på flere måder slet ikke var fraværende i Herning.

Positiv udvikling

I 1968 afholdtes Danske Kirkedage første gang med formålet »på bredest mulig økumenisk basis at samle mennesker om og til kristen forkyndelse samt til åben meningsudveksling, hvor man i fællesskab behandler kirkens opgaver og problemer i verden med henblik på praktisk engagement i samfundet …«.

    Det vil være en principiel kursændring, hvis IM skal være medansvarlig for et tværkirkeligt eller fælleskirkeligt forkyndelsesfællesskab. Den kirkelige festivals politiske engagement og aktivisme gennem årene har også gjort det vanskeligt for IM at kunne stå bag.

    Vi har dog bemærket en udvikling af Danske Kirkedage, som vi finder positiv. Det politiske har ændret sig i de sidste 10-15 år, så vi nok kunne være med i dag. I 2016 blev konceptet anderledes med navnet »Himmelske Dage«, hvor man bl.a. flyttede afholdelsen ud på torve og gader, og hvor en mere åben markedstænkning gjorde sig gældende for deltagelse.

    Men der er stadig ikke ændret i formålet, og vælger man som trossamfund eller organisation med sit medlemskab at stå bag, så inviterer man medansvarligt til »på bredest mulig økumenisk basis at samle mennesker om og til kristen forkyndelse«. Det kan vi ikke, men vi deltager på den vis, som vi kan stå på mål for.

Vi vil gerne være med

I det sidste halvandet år har vi været i dialog med styrelsen for Danske Kirkedage. Vi har bl.a. foreslået, at der ændres i formålet eller laves formuleringer, som udtrykker en sondring imellem at tage ansvar for arrangementet og så medvirke ved at bidrage på forskellig vis og alene tage ansvar for dét. Sådan er forståelsen allerede i praksis hos flere i dag.

    Vi håber på en fortsat positiv udvikling af Danske Kirkedage, så flere i kirke-Danmark – inklusive IM – kan mødes på tværs i Roskilde i 2022.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter