Det handler om at lære at være - indremission.dk
Det handler om at lære at være

15.11.2019

Det handler om at lære at være

175 års højskoleliv har haft afgørende betydning for kulturen og demokratiet i Danmark
Den 7. november 1844 åbnedes dørene på Rødding Højskole, og en epoke tog sin begyndelse. Grundtvigs tanker havde lagt grundlaget, og de tog form gennem dannelsen af en række højskoler. Gennem årene er nye højskoler kommet til, og andre lukket ned. Sådan har det også været med højskoler med tilknytning til Indre Mission.

Aldrig kun færdigheder

Tiderne har ændret sig siden 1844, og højskolerne har dermed også ændret sig. Men nogle helt grundlæggende elementer står stadig fast.

    Det har gennem alle årene været højskolernes store opgave at sætte mennesker i stand til at deltage i det almindelige samfundsliv. Det har for eksempel udfoldet sig i helt praktiske fag såsom planteavl og huslige færdigheder. Men højskolelivet har aldrig været begrænset til erhvervelse af færdigheder.

    Højskolerne er ikke optaget af elevernes præstationer og har ikke en eksamen som mål. Her handler det om læringsmiljøet og dannelsen. Her hersker ikke stressende fremdriftreformer eller kamp om at få afsluttet projektet, men det handler om at være – at blive god til at være!

    Højskolen skaber gode vilkår og grundlag for at blive et reflekteret menneske. Her er rum til udvikling og plads til at løfte blikket og finde vej i meningen med livet.

Langsommelighed og dannelse

Nærværet i fællesskab med andre mennesker manifesterer sig i en langsommelighed, som lader dannelse og mening sive ind hos de unge.

    Indre Missions Højskole i Børkop har ikke 175 år på bagen, men har alligevel en lang historie og mange gode dannelsesoplevelser på samvittigheden. For mange af os, der har gået på IMB, har tiden været af afgørende betydning for dannelsen af vores ståsted i livet og i kirken.

    Højskolebevægelsen har haft afgørende betydning for udviklingen af kulturen, demokratiet og det folkelige fællesskab i Danmark. Vi napper derfor også gerne 175 år mere – og gerne med mange unge på IMB, der med dette citat fra deres præsentation har et særdeles værdifuldt fokus: ”Her er der tid til at lytte, tid til andagt og tid til stilhed, så Gud kan blive vejen ind i dit liv.”


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter