Dine naboer har brug for dig - indremission.dk
Dine naboer har brug for dig

23.02.2018

Dine naboer har brug for dig

Det lokale engagement i kirke og missionshus skal ikke undervurderes
Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og IM når bredt ud i vores land, og sådan skal det gerne fortsat være. Relationerne og nærheden i de lokale samfund og netværk har gennem årene bevist sin store værdi. Mange har fundet ind i troen gennem det lokale klubarbejde – og nogle er vendt tilbage til budskabet fra børneklubben, når de er blevet ældre.

    Værdien af den lokale indsats, hvor der inviteres til den lokale kirke eller det lokale missionshus skal ikke undervurderes og har været afgørende for et stort antal menneskers frelse.

Den lokale forankring

Ikke mindst i mange mindre byer i vores land ydes en formidabel indsats med at forkynde Kristus gennem IM-fællesskaber, klubber for børn og unge og personlige vidnesbyrd i nærmiljøet. Her er ledere, der lokalt gør en kæmpe indsats for at lede mennesker til Jesus. Særligt i klubberne samles børn og unge fra en bred vifte af hjem, der bekender sig mere eller mindre stærkt til det kristne budskab. Her gøres et storartet og frugtbart arbejde for at forkynde Jesus for både børn og voksne.

    Denne lokale forankring af missionsindsatsen har afgørende betydning for, at mennesker bringes i nærkontakt med evangeliet og dermed frelsen i Kristus.

    Mange af klublederne har ikke længere selv børn i målgruppen for klubben, men gløden for at nå de mindste med det største driver dem til - uge efter uge - at gøre en stor forskel i de lokale bysamfund.

Nærhedsprincippet

Nærhedsprincippet er vigtigt. Dette gælder både i den daglige nærhed med mennesker i skolen, med naboen og på arbejdspladsen. Men også i de lokale bibelkredse, IM-fællesskaber, børneklubber osv.

    Det viser sig flere steder, at udviklingen af mødeformer og gode rammer lokalt samler flere til fællesskabet. Derfor har vi brug for at fortsætte og udvikle missionsindsatsen ud fra de mindre lokale IM-fællesskaber.

    Lad dine valg og prioriteringer være med til at lede mennesker til Jesus – både din egen familie og din nabo! Også når du overvejer, om du skal lægge dit engagement lokalt eller i en større by i nærheden. Dit valg kan få stor betydning for de mennesker, der bor omkring dig!

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i impuls nr 4.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blog


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter