Efter 158 år vil vi stadig det samme - indremission.dk
Efter 158 år vil vi stadig det samme

18.11.2019

Efter 158 år vil vi stadig det samme

Der sker så meget spændende og nyt i Indre Mission, at der ikke er plads til krisestemning trods tilbagegang
”Indre Mission er i krise.” – Sådan lød overskriften på en af DR's mest citerede nyheder søndag den 17. november, der handlede om den faldende opbakning til Indre Mission.

    Det er sandt, at tallene viser færre missionshuse og IM-fællesskaber. Og man kan synes, at der er grund til mismod indimellem, men der er så meget mere at glæde sig over. Samtidig sker der også så meget spændende og nyt i Indre Mission, at der ikke er plads til krisestemning. Nok er vi antalsmæssigt blevet færre, men budskabet og kraften i evangeliet er ikke blevet svagere.

    Det er ikke nogen hemmelighed, at IM har ændret sig på flere måder de sidste 30-50. I de sidste 10 år er der også sket forandringer, men en manglende opbakning er langt fra hele virkeligheden.

    Indre Mission er en bevægelse, der favner mennesker fra vugge til grav. Vi ønsker endnu flere børne-, junior og teenklubber. Vi glæder os over nye IMU-afdelinger, som skyder op. Vi er i beundring over de mange steder med nyt missionshus – bare de sidste 10 år er der bygget for ca. 120 mio. kr., og hvad der gøres lokalt af frivillige hænder er fantastisk.

    Vi glæder os også over de mange fællesskaber, hvor det er seniorer og ældre, der sætter deres præg. For også her er der flere, som får et møde med Jesus for første gang, og mange er med i et åndeligt fællesskaber, som hjælper dem til at blive bevaret i en levende tro.

    For ti år siden formulerede vi i ledelsen otte pejlemærker for at sætte en kurs for arbejdet. Disse skulle styrke bevidstheden og skabe handlinger om, at vi ikke er i gang med at afvikle IM, men tilpasse for at udvikle. De har bestemt sat sine tydelige spor gennem årene med flere forandringer i bevægelsens arbejde.

    Som vækkelsesbevægelse lever vi – måske naivt? – i den forventning om og tro på, at Gud vil sende en vækkelse over Danmark! Så pludselig kan det vi oplever, ændre sig! Og så vil der i endnu større grad være brug for det missionsarbejde, som IM kan bidrage med.

    IMs talmæssige tilbagegang de sidste 10-20 år, står vi ikke alene med. Den ser vi også i resten af samfundet og kulturlivet og i kirkelivet, hvor sekulariseringen sætter sit tydelige præg. Det er tidens vilkår og vi arbejder bevidst på, hvordan vi kan skabe de bedste rammer for missionsarbejdet.

    For en faldende opbakning betyder ikke, at bevægelsen er i krise, eller at det præger hele virkeligheden. Det kan du læse meget mere om i fx impuls eller i andre opslag på Facebook-siden.

    Vi oplever rigtig mange muligheder og ønsker om at nå mere, end vi har ressourcer til. Så der er meget at glæde sig over. Vi bestemmer ikke samfundets udvikling, men er en del af det danske samfund og omstiller os, så vi kan nå flest mulige med evangeliet – og med et håb om, at flere af dem ser sig ind i et IM-fællesskab.

    IM er ikke sat i verden for at have magt og indflydelse, men for at ”lede til Jesus og leve i Ham”. IM er en vækkelsesbevægelse, og selvom antallet mange steder går tilbage, så er budskabet og den grundlæggende mission efter 158 år stadig den samme.

    Hver gang et menneske møder og tager imod den kærlighed, som Jesus giver, så har IM nået sit mål. Og det sker stadig, også blandt unge. 


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter