Fællesskab der favner - indremission.dk
Fællesskab der favner
26.07.2019

Fællesskab der favner

På bibelcamping favner vi hinanden på en måde, som vi også skal lære i missionshusene
I skrivende stund er jeg på bibelcamping. De seneste uger har jeg på den måde været rundt i landet og er blevet temmelig begejstret for mødet med mennesker i alle mulige livssituationer – menneskeligt og åndeligt. Der udfolder sig en sund og stor mangfoldighed på bibelcampingerne.

Forskellige livssituationer

Jeg møder mænd og kvinder, der for nyligt er blevet alene enten efter ægtefællens dødsfald eller ved skilsmisse. Jeg møder singler og enlige fædre og mødre, der glæder sig over et favnende fællesskab. Nyomvendte, der finder ind i troen og det kristne fællesskab. Unge familiefædre, der bander på, hvor godt det er at være på bibelcamping. Seniorer, der har været på bibelcampings gennem 50 år. Børn, der oplever friheden og glæden ved det trygge og omsorgsfulde fællesskab. Nydanskere og familier, der sjældent kommer i kirke eller missionshus, men som her finder glæden ved fællesskabet samt at lytte til evangeliet.

Det har dog slået mig, at fællesskaberne i missionshusene har vanskeligt ved at være favnende med samme styrke. Har jeg ret i denne iagttagelse?
Når jeg vandrer gennem ”gaderne” på en bibelcamping, er der sjældent mange meter mellem invitationerne til en kop kaffe eller en snak. Jeg oplever nære og intense samtaler, hvor man sidder 7-8 stykker sammen og drøfter liv og tro. Måske kendte man ingen af de andre før samtalen, men rammen er tryg, og interessen for medmennesket er stor.

Hvad kan vi lære

Hvordan kan vi tage den åbenhed og inkluderende adfærd, der udfolder sig på bibelcampings med over i vores ugentlige fællesskaber? Kan vi få flere til at føle sig godt hjemme i vores ugentlige fællesskab?

Overvej, om det første bestyrelsesmøde efter sommerferien skal handle om, hvordan dit fællesskab kan blive mere favnende.

Overvej om en aften i IM-fællesskabet skal handle om, hvad I kan gøre for at favne flere af dem i jeres by, der er på vej ind i troen, lever med sår på sjælen, eller som føler sig udenfor i måden, fællesskabet udfolder sig på.

Lad os arbejde for fællesskaber, der favner!


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter