Folkekirken har brug for os - indremission.dk
Folkekirken har brug for os

18.05.2018

Folkekirken har brug for os

Indre Mission og folkekirken har brug for hinanden. Mister vi kontakten til folkekirken, mister vi også kontakten til mange af dem, vi skal være i mission blandt
Lad det være sagt med det samme: Der er masser af problemer i at være en del af en kirke som folkekirken. Ikke desto mindre har de fleste af Indre Missions venner deres ståsted der. Det kan være besværligt, og vi må være forberedte på at kæmpe for det, som vi regner for det mest selvfølgelige.

Ikke nok i sig selv

Men folkekirken har brug for, at vi fra Indre Mission spiller med på kirkens bane. Vi er ikke en ”nok-i-sig-selv–bevægelse”. Indre Mission er en folkekirkelig vækkelsesbevægelse, som vil, at mennesker skal mødes af Guds kærlige ord.

    Hvis vi fravælger folkekirken, eller den fravælger os, så mister vi dialogen og kontakten, og så fejler vi vores mission, der handler om de mennesker, vi er sat til at være i mission blandt. 

    Folkekirken har mange ”broer” til mennesker via dåb, konfirmandundervisning, bryllup og begravelse. De ”broer” skal vi kæmpe for selv at bygge, hvis vi ikke er en del af folkekirken. I stedet for at bruge mange kræfter på det skal vi kæmpe for at kvalificere folkekirkens tilbud via disse broer.

I tjeneste for kirken

Hvis vi lige så stille lader os fjerne fra kirkebænken, fra menighedsrådet og fra den debat, der er i folkekirken, så bliver det kun de tilbageværende, der får taleret. Samtidig går vi også glip af alt det gode, som folkekirken lokalt har at byde på: Det nære kristne fællesskab, de flerfoldige mødeformer, legestuen i kirkens lokaler og mødestedet, hvor områdets lokale beboere ynder at komme.

    Vi har samtidig et ansvar for vores folkekirke, og her har vi en masse muligheder for at være tydelige kristne, der hvor vi bor.

    I Indre Mission vil vi ikke sidde med hænderne i skødet, vi vil ikke lade os kue af svære omstændigheder. Vi vil bruge vores missionshuse og fælleskaber, hvor de findes, til at opbygge trosfællesskaber og blive udrustet til at tjene vores kirke og vores folk.

    Vi vil gøre det, fordi det gælder menneskers frelse, og fordi den kirke, som vi er sat i, har brug for Jesus.

    Folkekirken har brug for os, men har vi hjerte for den?

Niels Hankelbjerg Mortensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

 

Indlægget har været bragt som leder i impuls nr 10.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter