Geografi og mission hænger sammen - indremission.dk
Geografi og mission hænger sammen

05.04.2019

Geografi og mission hænger sammen

Den lokale kontakt mindskes, når store menigheder eller IM-fællesskaber trækker fra et område på 30-40 km
Det er glædeligt, at vi har IMfællesskaber, DFS-klubber samt fokuserede sogne-, valg- og frimenigheder så mange steder i Danmark. Det skaber en lokal forankring, der kan bane vejen for, at flere hører om Jesus. Nærheden mellem mennesker og fællesskabets tilhørssted har betydning for missionsmulighederne.

    Der er dog nogle tendenser vedrørende geografi og mission blandt kristne i Danmark, som jeg vil opfordre til, at man overvejer. Når store menigheder eller IMfællesskaber trækker fra et område på 30- 40 km, bevirker det, at den lokale kontakt mindskes. Muligheden for at invitere hen i børneklubben tre gader væk eller til bibelkredsen hjemme bliver reduceret. Dermed indsnævres missionsmulighederne.

Tæt på mennesker

En anden sag, vi skal være opmærksomme på, er at leve en hverdag, hvor vi er tæt på de mennesker, der er omkring os. Hvis vi lever i isolerede fællesskaber, mister vi forståelse og sprog i relationerne til naboerne på villavejen, i opgangen osv. Når der etableres idrætsforeninger, skoler eller foreninger i almindelighed, er det en overvejelse værd, om vi kan engagere os i de lokale muligheder i stedet for at trække os ind i egne kredse.

    Personligt glæder jeg mig over det samvær, jeg har både på og udenfor boldbanen i den lokale fodboldklub. Jeg har brug for at lytte til menneskers liv og overvejelser. Af og til lander de nysgerrige spørgsmål hos mig, og jeg får i den venskabelige relation mulighed for at dele liv og værdier – pege på Jesus. Det er en gensidig berigelse.

    Denne åbenhed og nærhed i forhold til det lokale samfund og foreningsliv har gennem årene været et positivt særkende for IM’s venner. Lad det også fortsat kendes på os! Ligger dit kristne basisfællesskab langt væk, så overvej eksempelvis, om du sammen med flere kan etablere en mindre satellitafdeling eller bibelkreds lokalt. På den vis kan et godt lokalt, kristent fællesskab lede til Jesus.

    Isoleringsmateriale er godt i huse, men ikke nødvendigvis for missionssagen!


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter