Vi skal ikke tie stille - indremission.dk
Vi skal ikke tie stille

26.01.2018

Vi skal ikke tie stille

På trods af en ofte hård og usaglig tone, skal vi frimodigt blande os i debatterne
Vi møder det i Bibelen, vi møder det i samfundet omkring os, vi møder det i familien: Livet er fuld af valg, og vi bliver hele tiden udfordret til at skulle mene noget om alt muligt. Med de sociale mediers indtog i vores hverdag, bliver vi mødt af en endnu større nyhedsstrøm af tanker og holdninger, vi føler, at vi skal forholde os til.

Vi kalder det ytringsfrihed

    I takt med denne udvikling er tonen i den offentlige debat også blevet mere hård og mindre faktuel. Vi kalder det ytringsfrihed. Der bliver sagt mange ord, men ofte uden tid til refleksion eller omsorg for hvordan disse ord mon høres af modtageren. Mange gange bliver en debat i medierne, men også i nogle kristne kredse, meget lidt saglig og kommer i stedet til at handle om, hvem der kan svine den anden hurtigst til. Vi bliver rådvilde og usikre, for hvem kan man egentlig stole på i dag?

    Mist ikke modet! Vi er ikke forpligtede på at forsvare Gud, men på at efterleve Jesus’ ord, hans budskab og gerning.

    Vi må frimodigt med vores liv, vores holdninger og vores ageren i det offentlige rum, følge Bibelens vejledning. Vi kan ikke forvente, at verden altid vil forstå os, men den erkendelse må ikke få os til at tie stille.

Vi skal vidne, ikke vinde

    Vi skal som fællesskab og som enkeltpersoner tage debatterne, fordi vi kender Gud og kender hans vilje! Vi skal være et myndigt kristenfolk – et folk i mission! Vi skal tale usandhederne imod med vores liv og i vores tale! Vores mål er ikke at vinde alle debatter, men at vidne om Jesus, om hans gerning og om det menneskesyn, han lærer os.

    I Indre Mission vil vi frimodigt holde fast i en sund og klar bibelsk lære, også selvom verden omkring os undrer sig. Vi vil gøre det, fordi det er sandheden.

    Guds løfte til os er ikke, at det er nemt at følge ham, men at der er frelse for den, som gør det. Det er vores motivation, når vi tager debatten og kæmper imod usandhederne.

Niels Hankelbjerg Mortensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

Indlægget har været bragt som leder i impuls nr. 2.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blog


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter