Vis hvad der er vigtigst for dig - indremission.dk
Vis hvad der er vigtigst for dig

08.02.2019

Vis hvad der er vigtigst for dig

De danske håndboldstjerner imponerede ikke kun på banen, men også ved festen bagefter
Vi har sejret – sejren er vor! Sådan gjaldede det ud i luften omkring Herning, da håndboldherrerne, efter en forrygende præstation, vandt VM.

    Efter kampen udtalte en af de danske håndboldstjerner sig om årets store oplevelse. Det vigtigste for ham var, at han var blevet far. Sejren ved VM kom i anden række. Det er vel at mærke en sportsmand, der gennem mange år har kæmpet sig frem til denne VM-sejr. Nu står han med trofæet. Samtidig formår han at holde hovedet koldt og prioriteringerne på plads. Det kalder på respekt.

    Vi så hvordan koner, kærester og børn blev taget med ind i festlighederne. Signalet med denne prioritering af familierne imponerede mig.

    Det medfører givetvis store afsavn at være familie til en professionel håndboldspiller. Men den måde de trådte frem på efter finalen, lader jeg lige stå. Jeg vil gerne lade det være til inspiration.

Vigtigere end karriere

Der er noget, der er vigtigere end karriere og faglig udvikling. Familien og de helt nære relationer er bærende for det enkelte menneske og for vores samfund. Uanset om vi er singler eller par, med eller uden børn. Men det er enheder, der hele tiden er under risiko for at blive splittede.

    Det er forventeligt kun de færreste, der bevidst vælger at nedprioritere de mest livsvigtige relationer, men det kan komme snigende, hvis vi ikke aktivt vælger dem til. Splittelsen sker for nogle synligt ved en skilsmisse, men i alt for mange tilfælde sker det usynligt over tid, hvor de væsentlige daglige prioriteringer ikke gives den nødvendige plads. På den måde glider mennesker fra hinanden.

Det stille fravær

Det samme gælder i Guds-relationen. Det er det stille fravær af bibellæsning, bøn og kristent fællesskab, der over tid forårsager ”skilsmissen”.

    Prioriter Gud, familien og de nære relationer. Vælg de vigtigste ting i livet til, før det er for sent.

    Er dine prioriteringer synlige, og kan de ses i dine tilvalg? Hvordan viser du, at din familie og dine nærmeste har højeste prioritet? Hvad sætter du til side for at styrke relationen til Gud?


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter