Ensomheden kan føles dobbelt i julen - indremission.dk
Ensomheden kan føles dobbelt i julen

16.12.2021

Ensomheden kan føles dobbelt i julen

Lad det kristne fællesskab og de åbne hjem række ud til de ensomme
Julen er glædens fest. Der er ekstra med godter og hygge, og der er advents- og julesange i luften. De gode sociale relationer med familie og venner udfoldes. Sådan er det for langt de fleste af os. Og det skal vi påskønne og glæde os over.

For en stor del af Danmarks befolkning er denne tid dog også en påmindelse om det, som desværre er hverdag for mange, nemlig ensomhed.

Dobbelt op på ensomhed

Ifølge analysen »Ensomhed i Danmark« fra forskningscentret Defactum udtrykker otte procent, at de føler sig ensomme. Blandt unge og ældre er procenterne højere. Det er en trist tilstand i vores land. I Kristeligt Dagblad citeres Lise Lind, chef for fællesskabssektionen i Røde Kors således: »Ensomheden kan føles dobbelt op i julen. Her finder man sammen med familien, og har du ikke det nære netværk, så konfronteres du virkelig med ensomhed. Særligt juleaften og i juledagene er danskerne vendt meget mod det nære, og der kan følelsen blive meget markant.«

Vi går en jul i møde med nye restriktioner på grund af corona. De velstillede med både familie og venner omkring sig er i nogen grad ramt på velfærden. Men de mennesker, der i forvejen er ensomme, udsatte og uden stort socialt netværk, udfordres særligt i denne tid.

Overvej, hvordan det kristne fællesskab kan række ud. Det kan ske gennem de mange diakonale organisationer i vores land. Men det kan også ske gennem de relationer, der udfolder sig i din menighed og det lokale fællesskab.

Åbne hjem og fællesskaber

Fællesskaberne i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, IMU og IM kan række ud til de mennesker, der rammes af mismod i denne tid. Måske er der nogle i fællesskabet, som har brug for, at du åbner dit hjem. Du kender situationen og mulighederne hos jer. Mangel på ressourcer, økonomi og relationer kan være en barsk virkelighed i hverdagen – og ikke mindst i en juletid, hvor covid-19 forværrer afsavnet.

I Filipperbrevet 2,5 siger Paulus: »I skal have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus.« Lad det være en pejling for, hvad du kan gøre for andre i dit fællesskab denne jul.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter