All Lives Matter - indremission.dk
All Lives Matter

23.07.2020

All Lives Matter

Hvor er de store demonstrationer, der vil markere kampen mod vold uden at gøre forskel på menneskeliv?
De seneste måneder har nyhedsmedierne verden over været optaget af Black Lives Matter demonstrationer og debatter. Bag disse står indflydelsesrige politiske organisationer med stærke holdninger.

Bevægelsen Black Lives Matter har eksisteret en del år, men har nu fået fornyet styrke med George Floyds tragiske død under en politianholdelse i Minneapolis i maj. Men kan mene meget om bevægelsen, men den samler mennesker til demonstrationer mod vold og racisme overfor sorte mennesker.

Ethvert liv er dyrebart 

Der skal helt klart lægges maksimal afstand til alle former for vold og racisme. Ingen mennesker har fortjent at blive ofre for den slags. Ingen liv er mere værd end andre. Sort, rød, gul eller hvid hudfarve udgør ikke en skala for menneskers værdi. 

Evangeliet gør heller ingen forskel på mennesker. Ethvert liv er dyrebart og højt agtet. Det er sådan, vi kender Guds kærlighed fra Bibelen. Og det er sådan, vi oplever Guds kærlighed gennem hans søn Jesus Kristus.

I kølvandet på Black Lives Matter er formuleret et tilsvarende slogan: All Lives Matter. Ethvert menneskeliv er værdifuldt. Det gælder uanset hudfarve, etnicitet og religion, men også uanset alder.

Hvis det er tilfældet, må det inkludere det ufødte barn, som også er et menneskeliv med uendelig stor værdi. 

Hvor er de store demonstrationer, der vil protestere mod de mange provokerede aborter i Danmark og ud over verden? Her er i udpræget grad tale om forsvarsløse menneskeliv. 

Værdifulde og hele mennesker

Har den politiske korrekthed og de mange år med den frie abort gjort os ufølsomme og pragmatiske i spørgsmålet om adgangen til fri abort? Der er mange nuancer i abortspørgsmålet, som der ikke er plads til her. Særligt er der et hensyn til både mor og barn, som skal vægtes. Men udgangspunktet må ligge i det syn, at både mor og barn er værdifulde og hele mennesker. All Lives Matter!

Gud gør ikke forskel. Alle er dyrebare og højt elskede. Dette kristne menneskesyn må vi holde højt – både når vi ser på os selv og når vi ser på vores medmennesker. Fra de yngste til de ældste – fra den ene hudfarve til den anden. 


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter