Du er en gave til fællesskabet - indremission.dk
Du er en gave til fællesskabet

24.03.2022

Du er en gave til fællesskabet

Vi må ikke lade forbrugertænkning smitte vores fællesskaber, så vi glemmer tjenersindet
Forbruger eller tjener. Jeg mødte de to ord i et indlæg på vores nyligt afholdte konference for alle medarbejdere i Indre Mission og Søndagsskolerne. Vi talte om det kristne fællesskab som et legeme, om frivillighed og diakoni.

De to ord har været i mine tanker siden. Forbruger eller tjener. Hvad er egentlig min tilgang til det kristne fællesskab?

Der er en grundlæggende forskel på at være forbruger af et fællesskab, og at være tjener for fællesskabet. Det er vel ikke et enten-eller, men jeg tror, det er gavnligt at overveje, om vi grundlæggende ser og oplever os selv som forbrugere eller som tjenere.

Vi er ikke kun forbrugere

I dag er der stort fokus på at være forbruger i den vestlige kultur, som vi er en del af. Vi taler om, at vi lever i et forbrugersamfund, og vi taler om hinanden som forbrugere. Det er det, vi er, og jeg er bange for, at forbrugertankegangen smitter for kraftigt af på vores forståelse af os selv som kristne.

Jeg ser og hører, at det mange steder kniber at få ledere i klubber eller bestyrelser eller generelt at finde nogen, der vil påtage sig opgaver i fællesskabet. Vi kommer nemt til at tænke og tale med hinanden om, hvad vi får ud af at komme til møde og være en del af et kristent fællesskab, i stedet for hvad vi kan byde ind med og gøre for hinanden

Bibelen modsiger forbrugerkulturen

Det er godt for ethvert kristent fællesskab, hvis mange er optaget af at finde ud af, hvad de kan bidrage med. Se bare frimodigt på dig selv som en gave til dit kristne fællesskab – i al ydmyghed.

Den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedy er kendt for ordene: Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig, men spørg, hvad du kan gøre for dit land.

Jeg oplever, at det er samme tankegang, som Bibelen udtrykker om fællesskabet. Der er centrale ord i Bibelen, som modsiger den forbrugerkultur, der let kommer til at præge os. Det er ord som ydmyghed, tjeneste og afkald. Lad det være det, vi har fokus på i vores forhold til hinanden i fællesskabet.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter