Er der sexisme i Indre Mission - indremission.dk
Er der sexisme i Indre Mission

29.10.2020

Er der sexisme i Indre Mission

Den seksuelle frigørelse har gjort det svært at sige fra overfor krænkelser
Bølgerne går højt for tiden. Der skal meget til at stjæle opmærksomheden på forsiderne fra klima, Trump og corona. Ikke desto mindre er det, hvad der for tiden sker med begivenhederne i medieverdenen og det politiske miljø, hvor magtfulde politikere må opgive deres position på grund af afsløring af gentagende seksuelle krænkelser.

Afsløringer er godt

I mit stille sind tænker jeg (og skriver det nu offentligt), at det er godt, at den usunde og moralsk forkastelige adfærd i mange miljøer nu endelig afsløres. Jeg er overbevist om, at det store fokus på såkaldt frigjort sex, som finder sted i vores samfund i for eksempel kunst, blade og på internettet, er baggrunden for en kultur, som har holdt hånden over de åbenlyse krænkelser, der har fundet sted i årevis.

Den store lovprisning af den frie porno og den seksuelle frigørelse, som har præget den vestlige kultur siden ungdomsoprøret, har i dag den konsekvens, at man bliver udskammet, hvis man hævder, at sex hører til i et forpligtende forhold mellem en mand og en kvinde. En naturlig følge heraf er, at det ikke har været let for kvinder at sige fra over for de overgreb af forskellig art, som åbenbart trives særligt godt i de miljøer, hvor sex og magt blandes.

Alkohol eller åndelig magt

Mange af disse overgreb finder sted, når der indtages store mængder alkohol. Det kunne få os til at tro, at det ikke finder sted i kirkelige sammenhænge generelt eller i Indre Mission. Men jeg har desværre for mange erfaringer som leder i disse sammenhænge til at tro, at det ikke finder sted.

Hos os kan det ud over ren magt også blive blandet med åndelig magt og åndelige positioner. Alt for ofte har vi set små og store kirkelige ledere falde for fristelsen til stor skade for det vidnesbyrd, vi er sendt med.

Det kan både være krænkelser og overgreb i lighed med det, der finder sted i andre miljøer. Men det kan også være sjælesorg, der udvikler sig til noget, der lægger ægteskaber og familier i ruiner.

Jeg vil opfordre til forbøn for alle kirkelige ledere, at vi må blive bevaret fra fald.

Læs her hvordan Indre Mission håndterer krænkende adfærd.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter