Fællesskab er noget vi giver til hinanden - indremission.dk
Fællesskab er noget vi giver til hinanden

15.07.2021

Fællesskab er noget vi giver til hinanden

Vores fokus bliver let, hvordan vi realiserer vores egne behov, fremfor hvad vi kan være for andre
I denne tid hvor samfundet stille og roligt genåbner, og vi søger hen til en ny normal, har vi brug for at overveje, hvad fællesskabet er som begreb, og hvad vi kan forvente af fællesskabet.

Fællesskabet er nemlig ikke en konstant størrelse eller en færdig pakke, som vi bare kan gå tilbage til, som om intet var hændt. Fællesskab defineres af den fælles mængde af interesse og nærvær, som vi prioriterer hinanden med.

Få noget med hjem

Man kan undertiden høre det sagt: Jeg kommer til møde for at få noget med hjem. Det er en helt forståelig tilgang til fællesskabet. Men det udtrykker også en holdning, som har mere fokus på, hvordan jeg kan realisere mine egne behov, end på hvad jeg kan være for andre.

I det kristne fællesskab må formålet også være, at vi kommer sammen for at give – for at være noget for hinanden. For at støtte og opmuntre hinanden; for at dele vores liv og ressourcer med hinanden.

Hvis alle giver noget af deres tid, penge, nærvær og hjælpsomhed til det lokale kristne fællesskab, så får alle også noget ”med hjem” hver gang, man mødes. Så bliver vores fællesskab et sted, hvor vi deler ud og løfter hinanden – sammen.

 

Give lidt af sig selv

Vi skal som kristne søge at blive en afglans af Guds ønske om fællesskab med os. Han kom ikke for at få noget, han kom for at give. Det er sådan, Jesus har vist os Gud.

Som mennesker kan vi ikke ligne Jesus fuldt ud, men vi kan ligesom Jesus række ud med nærvær og give lidt af os selv til fællesskabet. Når vi er flere, der gør det, så vil Gud - gennem fællesskabet - give alle meget mere, end vi hver især bidrager med. Så bliver vi et værksted for Guds ånd, og 3 plus 3 bliver lig med 10.

Lad os derfor give hinanden af vores tid og nærvær, for det er også gennem fællesskabet som en gave, at Gud har valgt at elske os mennesker i vores daglige liv. 


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter