Fortæl, fortæl, fortæl - indremission.dk
Fortæl, fortæl, fortæl
12.08.2021

Fortæl, fortæl, fortæl

Fravalget af den kristne tro skyldes snarere uvidenhed end teologiske vanskeligheder
Kristendom og religion i det hele taget er ved at miste fodfæste i den vestlige verden. Det vurderer religionsforskere i USA og Europa, som Kristeligt Dagblad citerer i en aktuel artikelserie under overskriften: Hvad gør vi uden Gud?

Undersøgelser viser, at det store flertal af unge i mange europæiske lande erklærer sig uden religion. Man bruger betegnelsen nones om dem, der ikke identificerer sig med en religion, og taler om dem som den tredjestørste »religiøse« gruppe efter kristne og muslimer. Mange forlader de etablerede kristne kirker og trosfællesskaber. Nogle danner i stedet deres egne individuelle trosopfattelser.

Ingen problemer med dåbsritualet

I Danmark ser vi bl.a. sekulariseringen udtrykt i faldende dåbstal. Det har affødt en debat om, hvad Folkekirken skal gøre. Nogle mener, at vi må tilpasse dåbsritualet og dermed teologien, så det er nemmere for nutidens mennesker at forstå.

Sognepræsten i Blovstrød, Kristine Krarup Ravn, skriver i Kristeligt Dagblad d. 29. juli en kronik, som jeg finder interessant. Hun mindes ikke at have mødt dåbsforældre, som havde problemer med dåbsritualet. Analysen er, at det faldende dåbstal primært skyldes, at en hel generation af småbørnsforældre ikke har fået oplæring i, hvad den kristne tro handler om. Hun fortæller, at hun har veluddannede jævnaldrende venner, der ikke kender forskel på Gammel og Ny Testamente og ikke ved, at Bibelens Gud er treenig. Derfor udelukker hun, at den generation skulle fravælge dåben for deres børn af teologiske grunde.

Mange er interesserede

I stedet for at drøfte ændringer i dåbsritualet skal kirkens præster, medarbejdere og aktive kirkegængere være optaget af at fortælle, hvad kristendom er, hævder hun. Og det er jeg helt enig i. Min egen oplevelse er, at mange i dag er meget interesserede i at få viden om, hvad den kristne tro står for, og hvad Bibelen siger om mange af livets store spørgsmål. Derfor skal vi bruge enhver konkret anledning til med frimodighed at fortælle, hvad kristendom er. For nogle er vi måske deres eneste mulighed for at lære noget om den kristne tro.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter