Frivillighed er en gave - indremission.dk
Frivillighed er en gave

07.10.2021

Frivillighed er en gave

Indre Mission har gennem hele sin lange historie levet af frivillighed
Efter corona-tiden oplever vi et stort fokus på frivillighed i foreningsdanmark. Alle taler eller skriver om det. Også i det vidtforgrenede kirkelige arbejde oplever vi et behov for at tale om frivillighed, fordi en del frivillige tilsyneladende har oplevet det som en lettelse at være fri for det frivillige arbejde i nogle måneder.

Af pligt eller lyst

Omkring 40 procent af den danske befolkning er engageret som frivillige i en eller flere foreninger. Det kendetegner også Indre Missions lange historie som bevægelse, at arbejdet er båret af frivillighed.

I de frie kirkelige bevægelser og foreninger er vi helt afhængige af, at frivillige vil engagere sig og bære arbejdet lokalt.

I en artikel i Kristeligt Dagblad for nylig var der fokus på frivillighed. Her blev spørgsmålet stillet: Skal man være frivillig af pligt eller af lyst? Det kan måske være en relevant overvejelse, uden at det ene nødvendigvis er mere rigtigt end det andet! Der er nok også en del lokale, frivillige ledere i Indre Mission, som i nogen grad tager opgaven af pligt. Det synes jeg ikke, er unaturligt. Det forpligter at have lært Jesus at kende.

Den vigtigste sag i verden

Alligevel tror jeg, det er sundt og gavnligt også at få andre vinkler på sagen. At tage medansvar for lokalt kirkeligt arbejde – for eksempel i Indre Mission eller søndagsskolerne - kan også ses som en gave! I hvert fald i et åndeligt perspektiv. Det er en gave, at jeg har mulighed for at bære med i et konkret stykke arbejde, som har til formål at lede mennesker til Jesus og hjælpe dem til at leve i troen på ham.

Tænk, at jeg har mulighed for at bruge af min tid og mine ressourcer på den største og vigtigste sag i verden! Jeg bruger tid og penge på mange ting i livet, men intet er så vigtigt som at være med i den sag, der handler om at pege på Jesus som alle menneskers frelser. Der findes intet i denne verden, der har større eller mere vidtrækkende betydning!

Derfor giver det mening at tale om frivillighed som en gave.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter