Frivillighed er noget vi giver til hinanden - indremission.dk
Frivillighed er noget vi giver til hinanden

29.07.2022

Frivillighed er noget vi giver til hinanden

Sommeren har vist, at når alle tager en tilpas del af opgaverne, er der ingen, som kommer til at bære for meget
Før sommerferien talte og skrev vi meget om, at frivilligheden er presset, og at det var svært at finde frivillige til sommerens lejre, bibelcampings og andre arrangementer. Og det var og er sandt.

Samtidig kan vi se, at kun meget få af sommerens arrangementer måtte aflyses på grund af mangel på deltagere eller frivillige. Langt størstedelen af de planlagte begivenheder blev gennemført som planlagt. Stor TAK til alle jer, som har taget en opgave hen over sommeren, så evangeliet kunne blive forkyndt til store og små ved mange forskelligartede anledninger. Det viser os endnu en gang, at det kun er, når vi løfter opgaverne i flok, at tingene kan lykkes.

Det kan lade sig gøre

Mange er forhåbentligt kommet hjem med gode oplevelser fra sommerlandet, hvor der er fyldt på åndeligt og socialt, og er klar til igen at tage fat på hverdagen med arbejde, skole og institutioner, og ikke mindst tage hul på en ny sæson i klubber og fællesskaber. Også her erfarer vi, at frivilligheden er udfordret. Men når så meget lykkedes hen over sommeren, bekræfter det, at når tilpas mange bærer med, og vi gør tingene sammen, så kan rigtig meget lade sig gøre. Når alle tager en tilpas del af opgaverne, er der ingen, som kommer til at bære for meget, og som bliver overbebyrdet.

Giver ejerskab og fællesskab

Der kan siges rigtig meget andet godt om frivillighed. Det er med til at give ejerskab, man kan være med i arbejdsfællesskaber, få ansvarsfølelse for fællesskabet og meget andet godt.

Derfor skal du måske overveje, hvilken opgave i fællesskabet du skal tage på dig i den nye sæson, og hvor involveret du vil være i fællesskabet lokalt eller i større sammenhænge. Der er brug for dine evner og kræfter mange steder.

Frivillighed og fællesskab kan vi ikke give til os selv. Det er noget, vi giver til hinanden.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter