Giv genbrug det bedste - indremission.dk
Giv genbrug det bedste

24.01.2020

Giv genbrug det bedste

Vores private overskud kan forvandles til mission og samtidig gavne klimaet og miljøet
Klimaforandringerne fylder den helt store dagsorden i tiden. Stort set alle nyhedsudsendelser eller aviser har et eller andet indslag, som har med klima at gøre. Det er ord som: bæredygtighed, grøn omstilling, CO2 reduktion osv. Der tales om dramatiske forandringer i vejr og vandstand. Store topmøder med verdens politiske ledere handler om det, og nogle af de største milliardinvesteringer handler om grøn omstilling og udvikling af mere bæredygtige løsninger.

Modspil til overforbrug

Hvad skal vi mene om det hele, og hvad skal vi gøre ved det?

    Jeg vil pege på ét sted, hvor vi alle kan være med, uanset hvad vi i øvrigt mener og tror om klimaudviklingen: Genbrug.

    Genbrug er blevet populært, og det er godt. Alt andet lige handler det også om, hvordan vi forvalter jordens ressourcer. Genbrug er et sundt modspil til det kæmpe overforbrug, som præger vores vestlige kultur og hverdag. Vi køber hele tiden og smider væk.

    Indre Mission har mange genbrugsbutikker ud over landet, og en stor del af vores økonomi er baseret på overskud fra disse butikker.

Det bedste til mission

Men nu er der imidlertid en voksende tendens, som presser genbrugsbutikkerne. Mange ser en mulighed for økonomisk gevinst ved selv at sælge deres brugte ting i stedet for at give dem til genbrug eller smide dem væk. Jeg kan selv fristes af tanken. Men ærlig talt ser jeg det som endnu et udslag af en grådighed, som i alt for høj grad har fat i os.

    Jeg vil opmuntre Indre Missions venner til at se muligheden for at støtte missionsarbejdet ved at give de bedste ting til genbrugsbutikkerne. På den måde kan vi alle være med til at give genbrugsarbejdet et løft. Glæd dig over det! Lad vores dygtige genbrugsmedarbejdere rundt i landet hjælpe med at forvandle dit overskud til mission, ved at sælge det du kan undvære til fordel for missionsarbejdets økonomi.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter