Sæt klublederne fri - indremission.dk
Sæt klublederne fri

12.11.2020

Sæt klublederne fri

De frivillige ledere i børne- og ungdomsarbejdet oplever ofte de administrative opgaver som en byrde
Vores børne-, junior og teenklubber samt IMU-fællesskaber er velsignet med dedikerede ledere, der sætter alle kræfter og nådegaver i spil for at give evangeliet videre til nye generationer. Men mange steder tager vægten af de administrative opgaver let modet fra de ellers så engagerede frivillige ledere. Opgaver som kan løftes af ressourcepersoner med andre kræfter og kompetencer end dem, der oftest melder sig som ledere i klubarbejdet.

Kassererens opgaver

Ikke mindst kasserer-opgaven er gennem de senere år blevet en mere udfordrende opgave og en byrde for mange. En byrde som let kommer til at stjæle frimodigheden og tage fokus fra det vigtigste. Men også en opgave som ikke desto mindre er vigtig.

I DFS er medlemskabet af DUF og den tilhørende medlemsregistrering et enormt værdifuldt arbejde, som sikrer vigtige midler til arbejdet for børn i Danmark. Men det tager tid og ressourcer fra det øvrige klubarbejde.

Det handler f.eks. om kontakt til kommunen, tømning af e-boksen, vedligehold af cvr-register, betaling af regninger osv.

For nogle er det enkle og lette opgaver, mens det for andre er en tung klods om benet. Ikke mindst kan det være en udfordring i et IMU-fællesskab, hvor der ofte skiftes kasserer med få års mellemrum.

Det de er bedst til

Her er muligheden for, at de, som er stærke på administration og regnskab, kan træde til og frisætte de børneklubledere og unge, som i stedet kan bruge kræfterne på det, de er bedst til. Det kræver ikke en uddannelse som revisor, men blot lyst og flair for denne praktiske side af klublivet. Måske en oplagt opgave for dem, der ikke kan se sig selv som ledere i det daglige klubarbejde, men gerne vil gøre en forskel for klubarbejdet og IMU-fællesskaberne.

Både i børne- og ungdomsarbejdet hører jeg om bedre trivsel for lederne, når den administrative del af klublivet kan løftes af. Spørg gerne i det lokale børne- og ungdomsarbejde, om der er behov for denne ekstra hjælp. Fungerer det i bedste velgående, kan du jo blot få det svar, at de er glade for din opbakning.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter