Se til at ingen fører jer vild - indremission.dk
Se til at ingen fører jer vild

10.03.2022

Se til at ingen fører jer vild

Krigen minder os om, at vi stadig er i de sidste tider - og at det er missionstider
Der er krig i Europa. Vi er ulykkelige vidner til ødelæggelser og ondskab. Ikke langt fra vores egne grænser lider mennesker, mister og sørger, er på flugt eller dør.

Krigen trækker lange spor til vores eget land og vores egen hverdag og ikke mindst til vores ukrainske naboer her i Danmark.

I det store perspektiv er der kun tabere, fordi krig koster så dyrt for alle parter og på alle fronter – ikke mindst fordi krigen involverer så mange uskyldige og hjælpeløse mennesker og har følgekonsekvenser langt ind i fremtiden.

Uanset krigens udfald ser vi ind i en ny verdensorden. Murens fald er fortid, og fredelige tider er afløst af krig og utryghed.

Angsten for en tredje verdenskrig trænger sig på. Bekymringen er ikke kun forbeholdt børnene. For krigen rammer os på et tidspunkt, hvor mange voksne, der kigger med på tv-skærmene, er tyndslidte i troen på en bedre verden. Nu er hele vores fremtidshåb på spil.

De sidste tider er missionstid

Er det de sidste tider?

Vi har lige oplevet en verdensomspændende pandemi, der har skabt uro i hele verden. Og endnu inden vi er fri af den, tager en international storkonflikt over. Mange års social og økonomisk fremgang ser ud til at blive afløst af spændinger og usikre fremtidsudsigter.

Bibelens omtale af de sidste tiders tegn med krigslarm, naturkatastrofer, frafald, forførelse og lovløshed er igen rykket tæt på.

De sidste tider begyndte ved Kristi himmelfart og er en missionstid, som varer, indtil Jesus kommer pludseligt igen. Men vi har fået klar besked om tegnene: »Se til, at ingen fører jer vild« (Matt 24,5). Tegnene er et kald til at vende om og tro på Jesus som verdens frelser, før det er for sent.

Fælles om håbet

Vi reagerer forskelligt på situationen, ligesom vi har gjort under corona-krisen. Lad os tale med hinanden om det. Giv plads til bekymringen både på tomandshånd og i fællesskabet. Lad os favne hinanden. Og især dem, som har krigen tæt på.

Som kristne tror vi på, at verdens gang er i Guds hånd. Derfor må vi bede til ham – om fred, om at forbarme sig, om retfærdighed, om at vi ikke må miste håbet, og om at flere må vende om til ham.

Kristus er stadig verdens håb og nær hos os!


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter