Skift fokus - indremission.dk
Skift fokus

25.02.2021

Skift fokus

Lad os bruge mere energi på det, der faktisk kan lade sig gøre i dag, fremfor det som ikke er muligt
I coronatiden har vi oplevet en stigende frustration over ikke at kunne planlægge, som vi er vant til. Vi ved faktisk ikke, hvordan situationen er om 14 dage. Hvordan udvikler smittesituationen sig, og hvor mange må vi samles?

Vi kan ikke planlægge familiefester og ferier eller bare det at være sammen med familie og venner. Vi kan ikke planlægge møder, konferencer, lejre, kurser m.m.

De mange forskellige og skiftende restriktioner det seneste år har presset os til at acceptere, at vi ikke kan se ret langt frem. Det går mange af os på. Så meget, at vi taler om corona-træthed og coronakvalme. Vi taler rigtig meget om, at vi glæder os til, at det er overstået. Det bliver godt at komme på den anden side.

Her og nu

Al den fokus på, hvad der måske eller ikke kan lade sig gøre om en uge eller om en måned, suger energi og lammer os. Vi fristes måske til at gøre ingenting, mens vi venter på, at det går over.

Jeg har oplevet, at det er befriende og gavnligt at skifte fokus.

Prøv i stedet at sætte fokus på, hvad der kan lade sig gøre her og nu. Lad os bruge mere energi på at tænke på og tale om alt det, der kan lade sig gøre i dag. Lad os bruge fantasien og sammen udforske, hvilke forskellige muligheder der faktisk er for socialt fællesliv.

Man kan for eksempel bruge en af de mange møde-platforme på internettet til at »besøge« hinanden en times tid over en kop kaffe og en snak om, hvordan det går. Zoom, Teams, Meet, Skype eller Jitsi er en gave, som mange af os kan blive endnu bedre til at udnytte i denne tid.

Gå efter det!

Det skal ikke vente

Lad os udforske, hvilke muligheder der er for at høre Guds ord i dag. Hvordan kan vi dele Guds ord med børn, juniorer og teenagere i dag? De skal ikke vente, til det går over!

I den senere tid har jeg glædet mig over, at man flere steder er begyndt at arrangere møder lokalt på internettet. Taleren kan så sidde derhjemme og forkynde Guds ord, og vi kan samtidig benytte anledningen til at se hinanden på de små skærme og hilse lidt på hinanden før og efter mødet.

Det er ikke det samme som at mødes fysisk, nej, men det er langt bedre end slet ikke at mødes. Og det er noget, vi kan gøre nu.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter