Skab trygge rammer - indremission.dk
Skab trygge rammer

20.05.2021

Skab trygge rammer

I de trygge og sunde fællesskaber kan vi sænke paraderne og åbne os for hinanden og for Gud
Det er virkelig dejligt, at Danmark nu åbner mere og mere. Det betyder, at flere og flere kan mødes fysisk i fællesskaberne rundt omkring i landet. Men hvordan passer vi på hinanden i fællesskaberne? Vi taler for tiden mest om afstand og afspritning, men her handler det om, hvordan vi sætter gode rammer op for vores samvær med hinanden.

Spørgsmål om, hvad de gode rammer er, har vi i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Indre Missions Ungdom og Indre Mission arbejdet sammen om at besvare. Det er der kommet et lille og let tilgængeligt materiale ud af, som sætter fokus på gode samværsregler og trygge rammer. Det gælder for alle fællesskaber, men vi har hovedsageligt fokus på fællesskaber med børn og unge.

Alt er ikke bare godt

Materialet sendes ud til alle IM’s fællesskaber og er henvendt til børne- og juniorklubber, IMU-udvalg, lejrudvalg, samfundsbestyrelser m.fl. Selv om vi er fællesskaber i en kristen sammenhæng, må vi ikke forvente, at alt bare er godt. Også hos os kan der ske ting, som ikke bør finde sted.

Jeg vil derfor stærkt opfordre til at sætte temaet på dagsordenen ved et lokalt ledermøde. Brug materialet til en samtale om, hvordan I kan skabe trygge rammer for jeres fællesskab, og om nogle af punkterne i materialet skal have særligt fokus hos jer.

Vi trives i trygge rammer

Et af vores menneskelige behov er at føle os trygge i kontakten med andre mennesker. Hvis vi føler os angrebne eller truede, går vi i forsvar, hvilket gør os usikre og mistilidsfulde. Vi reagerer på forskellige måder, alt efter hvilke overlevelsesstrategier vi har tillært os, og det meste af dette foregår ubevidst.

Når vi modsat føler os trygge i fællesskabet, kan vi give hinanden det bedste af os selv. Så er det lettere at sænke paraderne, være åbne for hinanden og for Guds ord.

Derfor er der alt at vinde ved at arbejde for at skabe trygge rammer for alle, der er en del af fællesskabet.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter