Stå på børnenes side - indremission.dk
Stå på børnenes side

21.02.2020

Stå på børnenes side

Det er vigtigt, at alle kender og følger reglerne og rammerne for det gode samvær med børnene
Statsministeren proklamerede i sin nytårstale, at hun altid vil stå på børnenes side. Det samme vil vi i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Vi ønsker at give børnene det største i gode, sociale og trygge rammer.

    For nogle uger siden deltog jeg og andre ansatte i Søndagsskolerne i en konference, der handlede om forebyggelse af seksuelle overgreb i kirkelige miljøer. På konferencen deltog en bred vifte af kirker og kirkelige organisationer, der, ligesom søndagsskolerne, ønsker at forebygge, at seksuelle overgreb overhovedet finder sted. Ét overgreb på et barn er simpelthen ét for meget.

Frem i lyset

Vi har desværre oplevet flere sager om overgreb, der også er blevet omtalt i pressen. Det er hændelser, som er foregået over flere år, endda op til 10 år før overgrebene kom frem i lyset. Det er sager, hvor der både er sket fysiske overgreb og sager, hvor overgrebene er sket digitalt med billeder sendt via sociale medier.

    Deltagelsen i konferencen skyldtes ikke konkrete aktuelle sager på området, men vi ønsker at være opdaterede på forebyggelsen, så vi gør alt, hvad vi kan, for at overgreb netop ikke sker. Det giver os anledning til at se vores vejledninger for samværsregler kritisk igennem, og til at få samværsreglerne i spil på nye måder, så de altid tages op ved starten af en lejr eller ved sæsonstart i klubben.

Børneattester ikke nok

Vi indhenter børneattester på alle, som er en del af DFS, men de stopper kun en person, som allerede er dømt for et overgreb. Derfor er det ligeså vigtigt, at alle kender og følger reglerne og rammerne for det gode samvær med børnene. Ikke fordi vi skal mistænkeliggøre hinanden, men for at passe på alle de børn, der tillidsfuldt er betroet os for en kortere eller længere periode.

    Det er lokale ledere, der er ansvarlige for, at det er trygt og sikkert at komme i vores fællesskaber. Derfor er det et ansvar, som ligger på os alle.

    Ét overgreb på et barn er simpelthen ét for meget.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter