Din stemme gør en forskel - indremission.dk
Din stemme gør en forskel

23.09.2021

Din stemme gør en forskel

Politik er mere end økonomi og strukturer. Det er også værdier og livssyn
Den 16. november er der valg til kommunalbestyrelser og regionsråd. Der skal vælges 2432 kommunalpolitikere til landets 98 kommuner og 205 politikere til de fem regionsråd.

Før vi sætter krydset på stemmesedlen, er der forhold, vi vælgere bør tage stilling til. I flere politiske spørgsmål kan det for eksempel have betydning, hvilket livs- og menneskesyn vi giver mandat til med vores stemme.

IM er ikke en politisk bevægelse og støtter ikke bestemte partier. Men som kristne har vi et ansvar for at engagere os i det omgivende samfund og forholde os til politiske spørgsmål. Det er god luthersk etik.

Ved kommunal- og regionsrådsvalget rykker det tæt på, hvor vi bor, og valgets udfald kan få indflydelse på en række lokale forhold, også kirkelige.

Mulighed for indflydelse

Politik er mere end økonomi og strukturer; det er også værdier og livssyn. Det er ikke en selvfølge, at emner og spørgsmål, som angår kristne holdninger eller værdier, kommer i fokus i valgkampen. Men det kan vi som missionsfolk bestemt være med til at hjælpe på vej. Vi kan deltage i vælgermøder, skrive indlæg i lokalaviser, poste budskaber på sociale medier og blande os i debatter og på den måde sætte det værdipolitiske på dagsordenen.

Det kan gælde børn, familier og ældre eller social ansvarlighed i flere sammenhænge. Det kan dreje sig om migrantarbejde eller skoleområdet. Det kan handle om at sætte fokus på religionsfrygt og åndsfrihed, både principielt og i praksis, og om hvordan det forvaltes i kommunen.

Vi kan udfordre de lokale politikere på, i hvilken grad de udviser respekt for det kirkelige arbejde og de frivillige organisationer, og hvordan de har tænkt sig at vise det i praksis eller ser muligheder for at inddrage bl.a. IM og menighedsarbejdet i lokale projekter eller diakonalt/socialt samarbejde.

Samtidig kan alt dette også være en støtte til opstillede politikere med et kristent funderet værdisæt.

Stem og bed

Ved ethvert valg er der noget på spil. Derfor er der god grund til at opfordre alle med stemmeret til i det mindste at gøre brug af den som en borgerpligt. Og så kan vi derudover huske at bede for de opstillede politikere og de næste fire års arbejde i kommunalbestyrelser og regionsråd.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter