Bygget til et fællesskab i vækst - indremission.dk
Bygget til et fællesskab i vækst
Ernst Hoffmann klippede den røde snor og udråbte et længe leve for huset.Nu er der plads i det nye menighedshus til familieforøgelse.Ingen fest uden kage.Bo Knudsen fra Indre Missions Hovedbestyrelse forestod selve indvielsen.Det nye menighedshus ligger på Sydkrogen 4 i Jelling.
21.06.2019

Bygget til et fællesskab i vækst

Jelling har fået et nyt menighedshus, der skal rumme et fællesskab som vokser
Baggrunden for det nye menighedshus i Jelling er ganske enkelt, at Indre Mission voksede ud af det gamle hus.

     "Da jeg kom for 20 år siden, var der rigelig plads. Så blev huset fyldt op, og i de sidste fire til fem år har det været for småt. Til sidst begyndte flere af børnefamilierne at blive hjemme, fordi der ikke var plads," forklarer Mikael Jakobsen, der sidder i bestyrelsen.

     Formanden Thomas Lindegaard nikker og uddyber: "I de sidste 15 år er fællesskabet vokset voldsomt. Vi er en stor gruppe i 40'erne, og i de sidste år er der kommet en ny gruppe af unge familier."

     "Det nye menighedshus er bygget for at rumme os, der kom i det gamle, og de aktiviteter, vi allerede havde i gang," fortsætter Mikael.

Taler ikke om at rykke op

Børn og unge under 20 år præger torsdagsmøderne i fællesskabet. Thomas skyder på, at de udgør næsten halvdelen af de 70-75, der kommer til torsdagsmøderne.

     "Vi har en stærk tradition for at tage børn og unge med til møde, og vi kæmper for, at det skal fortsætte. Derfor vil vi gerne lave nogle rammer til de unge familier, så de oplever, at de kan tage deres børn med," forklarer formanden.

     "Vi har meget fokus på, hvordan vi kan rumme den store gruppe af unge, der kommer hjem fra efterskole. Vi vil gerne være et fællesskab, hvor det begreb 'at rykke op' helst ikke skulle eksistere. Det vigtigste er, at der er plads til enhver lige fra nul til 85 år."

Den vigtigste vision

Foreløbig er der ikke tænkt i de store forkromede visioner for det nye menighedshus.

     "Vi har ikke brugt meget tid på at snakke visioner, men jeg hører rundt omkring i fællesskabet, at nye rammer giver nye muligheder. Det er noget, vi skal i gang med at tænke i. Så må vi se, hvilke muligheder, der opstår," forklarer Thomas Lindegaard.

     "Den vigtigste vision for aktiviteterne i det nye menighedshus er det samme som i det gamle. Jesus skal være i centrum i det, vi gør."


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter