Corona koster IM millioner - indremission.dk
Corona koster IM millioner
Corona koster IM millioner

Hotel Hebron er den største bidragyder til IM's økonomi og er nu også lukket - foreløbig frem til 13. april

19.03.2020

Corona koster IM millioner

Lukkede genbrugsbutikker, aflyste rejser og tomme hotelværelser gør ondt på IM's økonomi
På grund af coronaepidemien står en række af IM’s virksomheder uden indtægter, mens der stadig er faste udgifter, som skal betales. Det bliver en kæmpeudfordring for IM’s samlede økonomi, hvis krisen bliver langvarig.

Ifølge virksomhedschef Ingrid Bjerre står det værst til hos Best Western Hotel Hebron og Felix Rejser.

Hotel Hebron lukket

”Hebron taber mange penge. I løbet af kort tid er belægningsgraden faldet fra 85 procent til ingenting. Hotellet er derfor nu lukket - foreløbig frem til 13. april. Der begynder så småt at komme reservationer ind fra 1. maj og frem, men det bliver umuligt at indhente det tabte,” fortæller hun.

Hos Felix Rejser er alle rejser aflyst i marts og sandsynligvis også april, som ellers er højsæson for rejser til Israel. Samtidig er det usikkert, om sommerens passionsspil i Oberammergau bliver gennemført eller udsat.

Også IM-genbrug, som midlertidigt har lukket alle butikker, er ramt, fordi man har husleje og andre udgifter, men ingen indtægter fra salg.

Beder om ekstra gaver 

Alt i alt kommer krisen for virksomhederne til at gøre ondt på IM's samlede økonomi, hvor der i forvejen var budgetteret med et underskud på 1,5 millioner kr. i 2020.

”Det tal kan hurtigt vokse med flere millioner kroner, hvis krisen varer længe. Og selv om vi endnu kan svare enhver sit, og økonomien generelt er sund og solid, så kan det også blive en udfordring på sigt," forklarer økonomichef Leo Christensen, som er i tæt kontakt med banken. 

”Der er ingen tvivl om, at en ekstra gave til IM vil være kærkommen lige nu. Og er man en af dem, der plejer at sende hele sin gave i december, vil det være en stor hjælp for IM's likviditet at få et forskud på julegaven allerede her i marts og april."

Ud over manglende omsætning i virksomhederne står IM til at lide tab på værdipapirer og manglende indsamling ved møder. 

”Ved årsskiftet havde vi værdipapirer for 23 mio. kroner, og de er noget mindre værd lige nu, men vi håber naturligvis, at de stiger igen på den anden side af krisen. Hvad de aflyste møder angår, er det et stort tab for fællesskabet og sammenhængskraften i IM, men økonomisk er det en mindre post, som delvist modregnes af de kørepenge, vi sparer," siger han.

Giv en gave til Indre Missions arbejde på indremission.dk/gave.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter