Daniel vil have fokus på mission - indremission.dk
Daniel vil have fokus på mission
Daniel vil have fokus på mission

01.05.2020

Daniel vil have fokus på mission

Daniel Ettrup Larsen er sognepræst i Esbjerg og bliver nyt medlem af Indre Missions hovedbestyrelse
Det tværkulturelle arbejde i Indre Mission vil have Daniel Ettrup Larsens særlige opmærksomhed, når han bliver en del af Indre Missions Hovedbestyrelse fra den 1. maj.

Han har arbejdet i tretten år med tværkulturelt arbejde, først som tværkulturel konsulent i Indre Mission og siden som stiftspræst for Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe Stift, inden han sidste år blev sognepræst ved Zions Kirke i Esbjerg.

»Jeg vil bidrage med den erfaring, jeg har fra det tværkulturelle arbejde, hvor man tænker mission på en anden måde. Det kan man godt overføre til andre dele af missionsaktiviteterne i Indre Mission,« fortæller Daniel Ettrup Larsen, der er 46 år og gift med Vibeke og har tre børn.

De første tolv år af hans liv foregik lidt uden for Kolding. Siden blev der flyttet rundt i Jylland, før Aarhus blev omdrejningspunktet, hvor han læste teologi på Menighedsfakultetet og universitetet. Familien boede i Brabrand indtil 2012, hvor de rykkede til Esbjerg.

Tændt for mission

Daniel var en stor dreng, da han hørte en missionær, hjemvendt fra Afrika, fortælle om mission.

»Det gjorde et så stort indtryk, at jeg siden har været tændt for mission, hvordan man kan formidle evangeliet til mennesker,« fortæller Daniel.

Da han var færdig med at læse teologi, havde han et vikariat på Børkop Højskole og blev derefter ansat i Indre Mission som tværkulturel konsulent.

»Her fik jeg lov at arbejde med at bringe evangeliet til forskellige nationaliteter i Danmark,« forklarer Daniel, der i 2007 sendte et brev til Indre Missions Hovedbestyrelse og foreslog IM at påbegynde et Internationalt Kristent Center (IKC) i Aarhus, som det der var i København. Året efter så IKC i Aarhus dagens lys.

Nogle af de første

Daniel er opvokset i et hjem med tilknytning til Indre Mission, og han har også haft glæde af andet kirkeligt arbejde. Da han og Vibeke skulle vælge, i hvilket fællesskab de skulle komme i Aarhus, valgte de Indre Mission.

»Det er der, hvor vores hjerte er,« understreger Daniel, der sammen med familien kommer i Indre Mission i Esbjerg. Han mener, at Indre Mission er god til flere ting.

»Indre Mission var nogle af de første, der begyndte med tværkulturelt arbejde, og har gennem årene opbygget mange kompetencer. Så er Indre Mission også gode til at omstille sig til at møde mennesker, hvor de er. Jeg tænker for eksempel på den videoundervisning, der er lavet, som er tilgængelig for mennesker i denne tid,« siger det nye HB-medlem.

Han ser frem til arbejdet i hovedbestyrelsen.

»Jeg er lidt spændt på, hvordan Gud vil bruge mig. Jeg har indtil nu været med i nogle ting, som har været rigtig spændende, hvor jeg har fået lov til at tjene i Guds rige og være i mission,« fortæller Daniel, som trives i gerningen som præst i et bysogn, hvor der er mange muligheder for mission.

»Jeg håber, at IM’ere i fremtiden vil samarbejde endnu mere med gode præster i folkekirken og udnytte de mange muligheder for at dele evangeliet med mennesker i deres by.«


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter