Det er min tur til at give tilbage - indremission.dk
Det er min tur til at give tilbage
Det er min tur til at give tilbage

Kirken i Danmark var drivkraften for min integration, siger cand.jur. Hamid Davudi, der er frivillig juridisk rådgiver ved IKC.

Foto: Kim Nielsen
13.03.2023

Det er min tur til at give tilbage

Kirken var drivkraften bag Hamid Davudis integration, da han kom til Danmark fra Iran i 2015. Derfor er han i dag frivillig som juridisk rådgiver i IKC i København.
Hamid Davudi, som er frivillig ved Internationalt Kristent Center (IKC) i København, kom i 2015 til Danmark fra Iran som asylansøger. Nu kan han kalde sig cand. jur. med speciale i udlændingeret. Titlen på specialet var Konvertitflygtninge i dansk asylproces. Hamid Davudi er ikke i tvivl om, hvad der har betydet mest for hans integration i Danmark.

»Jeg har selv en flygtningebaggrund og var ikke så bekendt med reglerne og kulturen i Danmark. Kirken hjalp mig til at komme videre i livet og være et aktivt medlem af samfundet. Kirken i Danmark var drivkraften for min integration,« siger Hamid Davudi og forklarer:

»Hvis der var nogle regler, jeg ikke kunne forstå, kunne jeg henvende mig til de mennesker, som jeg stiftede bekendtskab med gennem kirken, og få hjælp fra dem.«

Den første mandag i hver måned yder han frivillig juridisk rådgivning i missionshuset Bethesda. Det startede han med under sine studier, og han fortsætter også nu, hvor han er blevet færdiguddannet.

»Da jeg senere begyndte at lære mere dansk, være aktiv i samfundet, læse jura i Danmark og forstå reglerne, så tænkte jeg: ‘Nå, så må det være min tur til at give tilbage.’ Det har tidligere været mig, der har haft brug for hjælp, og nu er det mig, der giver hjælp til andre,« fortæller Hamid Davudi.

En virkelig god følelse

Det falder i god jord hos Thomas Høyer, som er missionær ved IKC med fokus på udlændingeretslig rådgivning.

»Jeg bliver benovet over, at han har lyst til det, når han nu er jurist og måske kunne få penge for at hjælpe de samme mennesker i en anden ramme. Han kan ikke få penge for det her. Så det fylder os med taknemlighed og ydmyghed,« siger Thomas Høyer, som dagligt står til rådighed for rådgivning.

Hamid Davudi kan ofte bruge både sin tro og sit persiske modersmål, når han rådgiver asylansøgere.

»Mange af dem taler persisk, så det er nemt for mig at forklare reglerne for dem. Mange af dem er konverteret til kristendommen, og jeg kan se på dem, at de stoler på mig, fordi jeg selv har en kristen tro. Det er en virkelig god følelse. Det er måske min belønning,« siger Hamid Davudi.

Udover Hamid Davudi giver også advokat Daniel Myhre Engell og stud.jur. Rebekka Engell Kragh juridisk rådgivning. Rådgivningen har fokus på udlændingeretslige spørgsmål, men hjælper, så vidt det er muligt, også inden for andre retsområder.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter