Forkyndelsesblomsten skal give ny inspiration - indremission.dk
Forkyndelsesblomsten skal give ny inspiration
Forkyndelsesblomsten skal give ny inspiration

Undervisningskonsulent Sprint Aagaard viser det nye materiale frem

27.09.2021

Forkyndelsesblomsten skal give ny inspiration

Forkyndelsesblomsten er et nyt materiale for lokale ledere i Indre Mission. Undervisningskonsulent Sprint Aagaard Korsholm håber, at materialet kan inspirere til bedre møder i IM’s lokale fællesskaber
Indre Mission lancerer et nyt materiale, der hedder Forkyndelsesblomsten. Materialet, der findes på forkyndelsesblomsten.dk, er udformet som en blomst og giver inspiration til planlægningen af møder i Indre Mission.

Det er undervisningskonsulent Sprint Aagaard Korsholm, der har udviklet blomsten i samspil med andre af IM’s ansatte.

»Det er et redskab, som kan hjælpe alle, der er med til at planlægge og lede en af de absolutte kerneaktiviteter i IM, nemlig de møder, hvor vi samles omkring forkyndelse og undervisning i Guds ord. Forkyndelsesblomsten retter sig primært til dem, der har ansvaret for møderne i IM’s lokale fællesskaber. Det kan være lokale bestyrelser, programudvalg og mødeledere,« fortæller han.

Materialets formål

Undervisningskonsulenten fortæller, at formålet er at hjælpe de ansvarlige for møderne til at få et overblik over, hvad der konkret undervises i og forkyndes om i deres lokale kristne fællesskab.

»Dette overblik kan så bruges til at arbejde med, hvad der eventuelt med fordel kunne være emner til de kommende møders forkyndelse og undervisning. Endvidere er der inspiration til, hvordan mødelederne kan udforme møderne, så deltagerne får mest muligt ud af møderne,« siger han.

»Tidligere har vi udgivet andre materialer med lignende formål, for eksempel Forkyndelsesplanen og Kostcirklen – men når et materiale har nogle år på bagen, kan det være godt med noget nyt – og især når det nye prøver at inddrage de erfaringer, man har gjort sig med de forrige. Forkyndelsesblomsten har været længe undervejs, men det passer fint at udgive den nu, hvor mange fællesskaber begynder at turde se fremad og tro på en fremtid med normale møder igen.«

Hovedemner

Sprint Aagaard Korsholm fortæller, at Forkyndelsesblomsten er opdelt i 16 bibelske hovedemner.

»Det vil altid være en umulig opgave at lave en oversigt over alle vigtige emner i forkyndelsen. Enten laver man oversigten vældig omfattende for at få alt med, og så ryger overskueligheden fuldstændig. Eller også laver man den overskuelig ved kun at have et begrænset antal emner – og så vil man kunne finde mange relevante emner, der ikke har fået en selvstændig plads, men er tænkt som underemner til de anførte emner,« forklarer han.

Undervisningskonsulenten gør opmærksom på, at der i Forkyndelsesblomsten er mere end dobbelt så mange emner som i Kostcirklen.

»En mere afgørende forskel er, at der er to emner, der har fået en absolut særstilling. De 16 enkelte emner er angivet som kronblade på blomsten, mens centrum i blomsten er delt op i frelsen og det nye liv. På den måde vil jeg angive, at frelsen og det nye liv, med alt hvad det rummer af syndserkendelse, tilgivelse og Åndens frugter, ikke bare er emner, man kan tage op en gang imellem, men må være noget, som vi hele tiden inddrager. Derfor er der i gennemgangen af hvert enkelt af de 16 kronblade inspiration til, hvordan frelsen og det nye liv kaster lys ind i kronbladets emne, som for eksempel kan være bøn eller nådegaver og tjenester,« siger Sprint Aagaard Korsholm.

Han håber, at det nye materiale kan blive en hjælp og en inspiration til endnu bedre møder i IM’s lokale fællesskaber.

»Da materialet – bortset fra plakaten – alt sammen er på en hjemmeside, kan det ændres og udvides undervejs. Derfor håber jeg også, at brugere vil sende deres erfaringer og ros og ris og forslag ind, så materialet hele tiden kan blive endnu bedre.«

Se det nye materiale på forkyndelsesblomsten.dk.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter