Glimt af jul rundt i landet - indremission.dk
Glimt af jul rundt i landet
Glimt af jul rundt i landet

16.12.2018

Glimt af jul rundt i landet

December måned er fyldt med aktiviteter, der gør opmærksom på julens vigtigste budskab
GadeTro på gaden i julen

GadeTro i AarhusAARHUS: Også i julen er GadeTro på gaden for at snakke tro med folk. Fredag d. 7. december stod der endnu engang et par repræsentationer fra GadeTro på Lilletorv i Aarhus, og som altid, var der mennesker, der kom forbi til en snak.

    "Vi snakkede med en 20-30 stykker. Mange samtaler tager udgangspunkt i, at folk fortæller, de går i kirke til jul. Så taler vi om, om man kan tro, hvis man bare går i kirke til jul," siger 23-årige Jakob Birkmose Axelsen, der har været med i GadeTro-teamet i et år.

    De folk, GadeTro-teamet taler med, er en blanding af ukendte og kendte ansigter, der har været forbi før.

    "Har de været forbi før, kan man mærke, de har tænkt over samtalen siden sidst," siger Jakob, der elsker at tale med folk.

    "Jeg bliver opmuntret af at folk roser, at vi står ved vores holdninger og prøver at bryde med det tabu, det er at snakke om tro," siger han.

Julegospel på julemarked

LUNDERSKOV: Det er blevet en tradition, at Indre Mission i Lunderskov deltager i byens julemarked, der foregår i byens hal sidst i november. I år kunne de mange julegæster høre julegospel ved Gospel-kids i Lunderskov.

    »Der blev gennem sange og dans peget på julens egentlige budskab,« fortæller Morten Torvik Pedersen, der deltog i arrangementet.

    Indre Mission havde også en stand, hvor børn og voksne kunne være kreative. Der blev også gjort reklame for Indre Missions forskellige tilbud for børn.

   »Vores ønske er at være synlige i bybilledet og fortælle, at vi gerne vil være et fællesskab, der favner,« siger Morten Torvik Pedersen.

Juledekorationer blev uddelt

Videbæk IMUVIDEBÆK: Traditionen tro samledes IMU i Videbæk den 7. december for at lave juledekorationer. Ældre på plejehjemmet og andre interesserede i byen var dem, der skulle have juledekorationerne. Efter kreationerne skulle de afleveres personligt.

    I år var der desværre omgangssyge på plejehjemmet, så IMU’erne måtte blot sætte dekorationerne på plejehjemmet. Derfra begav de sig rundt i byen i små grupper, hvor de afleverede juledekorationer til de mennesker fra IM i Videbæk, der gerne ville have en juledekoration. Som en del af traditionen foregik afleveringen med kaffe og småkager, hyggesnak og god stemning.

    »Det var en rigtig hyggelig aften, og nogle steder blev der også sunget et par julesange,« siger Karina Boel, der er formand for IMU i Videbæk.

Juleglimt

Hver lørdag i adventsmåneden kan man møde Bethesdas Boghandels egen julealf, som vil hjælpe med et godt bogkøb. 

  

 

I missionshuset i Odense, på gågaden i Aarhus og i en butik i Aakirkeby på Bornholm er der placeret julekrybber. I Aakirkeby er det »Invita«, der har givet husly til Indre Missions julekrybbe.Der gik jul i den, da børneklubben i missionshuset i Skjern fejrede 130 år. Der blev produceret massevis af juleæsker.

 

 

 

 


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter