Høj inflation rammer Indre Mission

Indre Mission har brug for en økonomisk håndsrækning i en tid, hvor den ene krise afløser den anden

Det er blevet dyrere at drive missionsarbejde i Danmark. IM's regnskabet for 2022 forventes at ende med et underskud på 2 mio. kr.

En krone har ikke samme købekraft som for et år siden, og det rammer også Indre Mission. Selv om gavetallene med en god slutspurt i december kan nå op på nogenlunde samme niveau som i 2021, så er det i årets løb blevet markant dyrere at drive missionsarbejde i Danmark.

»Hvis vi skal fastholde aktivitetsniveauet fremover, har vi brug for at hæve indtægterne med 10 procent. Jeg ved, at mange i forvejen er presset på den daglige husholdning, men jeg tror også, at mange i vores bagland har en opsparing. Derfor vover jeg frimodigt at bede alle overveje, om de har mulighed for at hjælpe Indre Mission i en økonomisk svær tid,« siger økonomichef Henrik Kristoffersen.

Flere årsager til underskud

Der var i forvejen budgetteret med et driftsunderskud for 2022 på 1,2 mio. kr, men uden at kende tallene for december forventer økonomichefen, at underskuddet vil ende på cirka 2 mio. kr.

»Det er der flere årsager til. IM har et beløb placeret i værdipapirer, som i årets løb er blevet mindre værd, men som forventeligt vil stige igen, forhåbentlig allerede i 2023. En anden årsag er de testamentariske gaver, som svinger meget fra år til år, og som i 2022 ligger cirka 2,5 mio. kr. under budgettet. Men også det tal forventes at stige de kommende år, fordi der faktisk er flere og flere, som betænker Indre Mission i deres testamente,« forklarer han.

»Endelig er der vores virksomheder. Mørkholt Strand Camping har haft et rigtig flot år med meget høj belægning, og Best Western Hotel Hebron i København klarer sig også godt. Felix Rejser kommer ud med overskud efter nogle meget svære corona-år, men har solgt færre rejser til passionsspillet i Oberammergau end normalt, blandt andet fordi andre rejseselskaber er begyndt at udbyde rejser dertil. Endelig har Forlagsgruppen Lohse haft et svært år, men det kan en god julehandel stadig nå at pynte på. Sammenlagt forventer vi, at virksomhederne kommer til at bidrage med 1,8 mio. kr. mindre end forventet,« fortæller han.

Henrik Kristoffersen tiltrådte som økonomichef 1. september, og han har mødt et bagland med et stort giversind.

»Jeg tror ikke, der findes ret mange organisationer, der har et bagland med lige så højt giversind. Det er vi meget taknemmelige for, og derfor skal vi også sige en stor tak til alle, der bærer med. Det giver os frimodighed til at fastholde et højt aktivitetsniveau, også i en tid som nu, hvor den ene krise afløser den anden,« siger han.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Missionen går nye veje i Thy
En række kirkelige initiativer ruller ind over Thy og Mors med det formål at gøre kirken mere relevant for lokalsamfundet. Dette sker gennem nye…
Konstruktiv dialog mellem Indre Mission og tilknyttede valg- og frimenigheder
Repræsentanter fra Indre Missions ledelse mødtes med udvalgte personer fra tilknyttede valg- og frimenigheder for at styrke relationen. …
Unge viser stor interesse for det nye teologispor
Interessen for teologi har vist sig at være større end forventet. Det kan ses på opbakningen til det nye tiltag på Børkop Højskole. …

Annoncer