IM udvekslede erfaringer med valgmenigheder - indremission.dk
IM udvekslede erfaringer med valgmenigheder
IM udvekslede erfaringer med valgmenigheder

Repræsentanter fra fem valgmenigheder deltog i mødet

23.02.2022

IM udvekslede erfaringer med valgmenigheder

Repræsentanter for Indre Mission og valgmenigheder, der er tilknyttet bevægelsen, samledes for at høre om hinandens arbejde, og om hvordan man kan bruge hinanden.
Den 3. februar havde Indre Mission inviteret IM-tilknyttede valgmenigheder til en inspirations- og erfaringssamling. I 2019 havde man en lignende samling for frimenighederne.

Der deltog repræsentanter for de fire valgmenigheder: Thisted Bykirke, Bykirken i Favrskov, Aarhus Bykirke og Vestsjællands Valgmenighed. Derudover havde man inviteret Ølgod Valgmenighed, som i deres vedtægter nævner samarbejdet med missionsforeninger.

»Vi fik en god drøftelse af, hvordan vi kan være medspiller for hinanden, og hvilke udfordringer der kan være,« understreger Hans-Ole Bækgaard, der er formand for Indre Mission.

Ressourcer at trække på

Michael Nørgaard fra Vestsjællands Valgmenighed var én af deltagerne.

»Der var en god stemning, og der var en vilje til samarbejde rundt om bordet,« fortæller Michael Nørgaard.

Han mener, at det er helt naturligt, at Indre Mission mødes med valgmenighederne, ligesom man gør med efterskolerne.

»Vi holder til i missionshuse og er en medspiller i det lokale arbejde,« siger Michael Nørgaard, der ser det som en styrke at være tilknyttet Indre Mission.

»Vi har nogle ressourcer at trække på.«

Han peger på den største udfordring ved tilknytningen.

»Jeg har mødt flere, som opfatter os som Indre Missions valgmenighed. Det er vi ikke, men vi vil gerne samarbejde med det lokale IM-fællesskab,« forklarer Michael Nørgaard.

Vil mødes med præster

Indre Mission vil også lave lignende samlinger for præster. Den 2. marts er præster i det midt- og vestjyske inviteret til et møde i missionshuset i Herning.

»Det er første gang, at vi laver dette tiltag. Jeg håber, at vi i løbet af de kommende år kan lave tilsvarende møder rundt om i hele landet, så alle de geografiske felter bliver dækket,« oplyser Hans-Ole Bækgaard.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter