IM vil undgå at hjemsende medarbejdere

I foråret benyttede Indre Mission sig af muligheden for lønkompensation i højere grad end nu. Ordningen har ændret sig og der er flere muligheder for mission under denne lockdown forklarer generalsekretæren.

Lige nu har Indre Mission hjemsendt en del af medarbejderne i IM-genbrug og på Hotel Hebron i København, mens de øvrige medarbejdergrupper fortsat arbejder.

"Ordningen for lønkompensation har forandret sig siden foråret, sådan at vi kan hjemsende medarbejdere i enkelte dele af vores arbejde. Så det gør vi brug af. Det er hele tiden en afvejning af, hvor langt restriktionerne strækker sig, og hvor meget det koster at have medarbejderne på arbejde," forklarer generalsekretær Jens Medom Madsen og præciserer:

"Vi er i en tid, hvor situationen pludselig kan forandre sig. Vi overvejer hele tiden, hvilke muligheder vi har missionsmæssigt og økonomisk. Vi må også skele til, at der er stor forskel på, hvordan både baglandet og medarbejderne oplever nedlukningen."

Opblomstring af muligheder

Generalsekretæren vurderer, at missionærer og konsulenter lige nu har mange muligheder for at udfolde deres virke.

"Derfor strækker vi os økonomisk meget langt for at fastholde medarbejderne, så de ikke skal hjemsendes," siger Jens Medom Madsen.

"Vi ser faktisk en opblomstring i at udnytte de muligheder for mission, der er i denne tid. En del IM-fællesskaber holder onlinemøder, hvor medarbejderen holder mødet hjemmefra. Talerstolen i missionshuset er skiftet ud med den hjemme ved skrivebordet. Flere har gang i podcasts og bibelundervisning på nettet, og andre missionærer har udvidet deres uddeling af bladet Et ord med på vejen."

I region nord har de taget initiativ til telefonhusmøder.

"Nogle har svært ved at finde ud af at mødes i grupper på nettet. Så de har valgt at udnytte mulighederne på deres fastnettelefon, hvor man kan være flere på samme linje og på den måde mødes," fortæller generalsekretæren.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer