IMU’ere skaber debat i medierne - indremission.dk
IMU’ere skaber debat i medierne
IMU’ere skaber debat i medierne

17.10.2018

IMU’ere skaber debat i medierne

I DR2-programmet Indefra satte Anders Agger troen på dagsorden, da han besøgte Aars IMU.
I programmet, som blev sendt den 15. oktober, følger Anders Agger de unge i Aars IMU og formanden Andreas Kiel Jensen og hans familie. Programmet giver et indblik i IMU med bøn, lovsang, Å-festival og møder. Samtidig viser det også, hvordan de unge IMU’ere fra Aars åbner op for samtale med ikke-troende unge og deres store velvilje for at tale om tro.

    Andreas Kiel Jensen så sin deltagelse i programmet som en god mulighed for at vise Danmark, hvad Indre Mission er:

    »Jeg håber, programmet kan være med til at sætte tanker og refleksioner i gang, og at folk kan blive bedre til at italesætte troen,« forklarede han til P4 Nord op til udsendelsen.

    Spørgsmålet om, hvorvidt Gud kunne sættes højere end kæreste, kone og børn, satte tanker i gang og skabte stor debat på Facebook. Kommentarerne var i første omgang knyttet til Andreas Kiel Jensen og hans far, Egon Kiel Jensens udtalelser om, at de prioriterede deres kærlighed til Gud højere end deres kærlighed til kæreste, kone og børn.

    Emner som onani, tatoveringer, homoseksualitet og begær bliver også taget op i programmet side om side med temaer som død, sorg og evigt liv.

    »Programmet viser et meget autentisk billede af at tro,« siger leder af IMU, Niels Hankelbjerg Mortensen, der på sin Facebookprofil takker DR og Anders Agger for »en god og sober dækning af IMU.«

    Modsat var Facebookkommentarerne til mandagens program på DR2’s Facebook-profil mere præget af mundhuggeri:

    »Bare kom med et gudsbevis, så skal jeg nok klappe hælene sammen og sige »Jonas, du har ret - jeg var dum. Det må du undskylde, « skriver Mads Claus Henriksen på Facebook i tråden, der både debatterer religion, ateisme og ideologi.

    Programmet Indefra med Anders Agger – Indre Missions Ungdom blev sendt på DR2 mandag den 15. oktober og kan genses på dr.dk (direkte link).


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter