Integrationspris til volontør i Indre Mission

Hamid Heidari har modtaget en pris for sin indsats med at hjælpe, støtte og opmuntre andre flygtninge og asylansøgere i Danmark, selv om hans egen fremtid indtil for få måneder siden var uafklaret.

Hamid Heidari har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris.

Den 26-årige afghaner Hamid Heidari har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus 2023. Prisen, der består af et krus, en kurv og et diplom, blev overrakt af Andreas Kamm på Tværkulturelt Centers konference i København i marts. Andreas Kamm er tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

»Din første rejse førte dig over bjergene til Tyrkiet og videre over havet til Grækenland, inden du endte i Danmark. Her ventede endnu en rejse – din lange rejse gennem det danske asylsystem, der skulle vise sig at blive mindst lige så belastende som din fysiske rejse. Du fortæller, at det var i din tredje rejse, din indre rejse, at du fandt styrke. Det var i dit møde med din Gud og med kristendommen. Og så har du samtidig haft energi til at påtage dig frivilligt arbejde, lære det danske sprog og gå i gang med en uddannelse. Jeg er beæret over at være den, der siger tillykke til dig,« sagde Andreas Kamm.

En bemærkelsesværdig indsats

Hamid Heidari kom til Danmark som flygtning for fire år siden fra Afghanistan og er i dag ansat som volontør i Internationalt Kristent Center i København, som er en del af Indre Missions Tværkulturelle Arbejde. Han modtog prisen for en bemærkelsesværdig indsats for at hjælpe, støtte og opmuntre andre flygtninge og asylansøgere i Danmark, selv om hans egen fremtid indtil for få måneder siden var uafklaret. To gange fik han afslag på asyl og blev pålagt at rejse til Afghanistan. Først i januar i år omgjorde Flygtningenævnet afslaget og gav Hamid Heidari asyl.

Han blev døbt i Danmark i 2020 og har siden støttet nykristne afghanere og iranere i at holde fast ved deres tro og opbygge en ny identitet som kristne i et nyt land.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer