Tv-vært inspirerer renoveringen af missionshus - indremission.dk
Tv-vært inspirerer renoveringen af missionshus
Tv-vært inspirerer renoveringen af missionshus

I Herning gennemgår missionshuset Bethania en større forvandling, som blandt andet indebærer en opdatering i farver.

Foto: Marianne Kring
01.03.2023

Tv-vært inspirerer renoveringen af missionshus

IM'erne i Herning har haft besøg af Søren Vester fra DR-programmet I hus til halsen.




Missionshuset Bethania i Herning gennemgår lige nu en større renovering. I sommeren 2022 blev der nedsat et byggeudvalg, og udvalget ville gerne have inspiration til, hvordan man kunne tænke i nye baner. Så de hyrede Søren Vester fra TV-programmet I hus til halsen til at komme med forslag til renoveringen, og udvalget har fulgt mange af hans idéer.

»Han begyndte med at tage os udenfor og kigge på Bethania og foreslog, at vi skulle tage det indtryk, vi havde fået udenfor, med os ind. Han lagde vægt på, at vi skulle tilbage til husets oprindelige dna, og det inkluderer ro, enkelhed, kvalitet og respekt for ordet. Vi skulle holde det hele i hvidt i stedet for de gamle 90’erfarver, gul, lilla og orange. Vi har døjet med mange lydproblemer, og vi er i fuld gang med at sætte Troldtekt-lofter op, som Søren Vester foreslog,« fortæller Marianne Kring, der er formand for Herning IM.

»Vi skal have betongulv nogle steder, hvor der er linoleum. Vi skal også have lavet nogle miljøer forskellige steder i huset, hvor man kan hænge ud. Det gælder i caféen og i børne- og ungdomslokalerne. Søren Vester mente også, at der var for meget rod, så vi skal have lavet forskellige opbevaringsmuligheder, « fortæller hun.

Søren Vester var heller ikke begejstret for stolene i missionshuset.

»Mange af dem er nedslidte, så vi håber på, at vi også får råd til 150 nye stole,« siger Marianne Kring, der oplyser, at renoveringsbudgettet er på en lille million kroner.

Gode rammer om fællesskabet

Der er håndværkere på noget af renoveringen, men der er også mange frivillige, som hjælper til.

»Det har været fantastisk at se så mange frivillige. Det styrker vores fællesskab,« forklarer Marianne Kring.

Renoveringen tjener også et andet formål. I de sidste år har bestyrelsen haft meget fokus på, hvordan man kunne styrke fællesskabet i missionshuset. Der er blevet søsat forskellige initiativer, blandt andet »Fælles fredag«, som er for alle aldersgrupper.

»Her oplever vi, at der kommer mange yngre familier, som vi ellers ikke ser,« siger formanden.

»Renoveringen gør, at vi får nogle gode og tidssvarende rammer, som understøtter det arbejde, vi har gjort omkring fællesskabet.«

Planen er også at åbne missionshuset mere op.

»Missionshusets café ligger ud til byens torv, og vi vil se, hvordan vi kan udnytte det noget mere i forårs- og sommermånederne,« fortæller Marianne Kring, der glæder sig til at kunne fejre renoveringen samtidig med missionshusets 125-års-jubilæum den 2. september.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter