Giv plads til det uperfekte

Jørgen Møller træder 1. marts ind i Indre Missions hovedbestyrelse

»Jeg tror, jeg er god til at sprede noget energi og optimisme,« fortæller Jørgen Møller, da han bliver spurgt om, hvad han vil tage med ind i hovedbestyrelsen, »men ellers er jeg lidt i tvivl om, hvad jeg kan bruges til.«

    Jørgen Møller er direktør og partner i Patentgruppen i Aarhus. Herfra har han især stor erfaring med personaleledelse, samarbejde og mægling. »Men det er ikke det, jeg skal have fokus på i IM,« understreger han.

    Jørgen Møller er særligt optaget af, at IM-fællesskaberne skal være rummelige og udadvendte.

    »Indre Mission er bare så vigtig en sag, men der er noget i tiden, som modarbejder os, og som undergraver sammenhængskraften. Det er kravene om succes og perfekthed. Vi skal være alt muligt andet,« forklarer han.

    »Hvis vi bare lader lysten bestemme og går efter, hvad der er ‘kvalitet’, mest interessant og underholdende, så svigter vi hinanden, og så kuldsejler Indre Mission.«

Satse på de små steder

Jørgen Møller har via sit arbejde rejst i hele verden og har i den forbindelse også besøgt mange kirker. Hans oplevelse er, at mange af de store fællesskaber let bliver meget optagede af sig selv.

    »De samler mere, end de spreder, og det hjælper ikke til at nå længere ud,« vurderer han.

    »I Indre Mission skal vi turde satse mere på de små lokale steder og møde mennesker, der hvor de bor,« siger Jørgen og fortæller om sit eget IM-fællesskab i Stjær-Galten, hvor han i nogle år har været formand.

    »Hos os er vi optagede af at være et fællesskab, hvor alle kan være med. Et sted, hvor der også er plads til det lidt kiksede og uperfekte. Både til de udadvendte og til de mere stille.«

Muligheder i folkekirken

En anden af Jørgen Møllers mærkesager er forholdet til folkekirken.

    »Den danske folkekirke er vores mulighed for ikke at lukke os om os selv,« forklarer Jørgen Møller. »Her er der også meget uperfekt, men der er samtidig så mange muligheder.«

    Jørgen Møller er far til to piger og er gift med Helle, der har to drenge. De har begge oplevet at miste deres tidligere ægtefæller.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer