IM er klar til anonyme tip - indremission.dk
IM er klar til anonyme tip
IM er klar til anonyme tip

12.01.2022

IM er klar til anonyme tip

En ny lovpligtig whistleblowerordning giver mulighed for at indberette om ulovligheder i Indre Mission
Indre Mission har oprettet en "Whistleblowerordning", som dækker over en service, hvor man anonymt kan indberette mistanke om ulovligheder og grov chikane. Ordningen er et lovkrav, som gælder alle større virksomheder. Den skal sikre, at medarbejdere, frivillige og samarbejdspartnere, kan gøre opmærksom på forhold i IM, som muligvis er ulovlige, uden at de skal frygte for personlige konsekvenser.

For at sikre anonymiteten har IM indgået et samarbejde med virksomheden Sibilum, som leverer det system, som skal håndtere indberetninger.

"Vi håber ærlig talt ikke, at der bliver brug for ordningen," fortæller Peter Nord Hansen, som har ansvaret for at få aftalerne på plads for IM. "Der er heller ikke nogen aktuelle oplevelser, som gør, at vi indfører ordningen nu, men det er simpelt hen et krav i en ny lovgivning fra juni 2021".

"Det er vigtigt for IM at have en gennemsigtig og åben kultur, hvor alle kan føle sig trygge og ytre sig, hvis man oplever noget, der ikke er i orden," skrev Peter Nord Hansen i en IM-leder i december 2021. Her understreger han også, at IM som udgangspunkt opfordrer alle medarbejdere til at gå til sin nærmeste overordnede, hvis der er mistanke om alvorlige forhold. Men der kan være tilfælde, hvor det måske ikke er trygt.

Hele ordningen og de retningslinjer, som den følger, er grundigt beskrevet på hjemmesiden, og Peter Nord Hansen opfordrer til, at de gennemgås inden man begynder at indberette noget.

Linket findes i footeren herunder samt under menuen Kontakt os


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter