IMs fødselsdagspatrulje begejstrer familier - indremission.dk
IMs fødselsdagspatrulje begejstrer familier
IMs fødselsdagspatrulje begejstrer familier

Indre Missions Fødselsdagspatrulje giver børn en ekstraordinær fødselsdag.

Foto: Ruth Legarth
12.09.2022

IMs fødselsdagspatrulje begejstrer familier

Et nyt diakonalt projekt i Aarhus begejstrer familier med ekstraordinære fødselsdage til børn.
De første erfaringer med Indre Missions Fødselsdagspatrulje er positive. Det fortæller formanden, Ruth Legarth, inden fødselsdagspatruljen igen skal i aktion.

»Børnene går meget op i det, for de får en fødselsdag, som er ekstraordinær. Familierne er begejstrede og fortæller om det til deres familie og venner,« siger Ruth Legarth.

»Der er mange forberedelser forbundet med fødselsdagspatruljen, men det er det hele værd, når vi ser, hvilken forskel det gør for børnene.«

Fødselsdagspatruljen er et diakonalt projekt i Aarhus, som Indre Mission står bag.

»Nogle børn i udsatte familier har ikke mulighed for at holde fødselsdag, og det kan godt være stigmatiserende. Vi vil gerne hjælpe dem med at få en fantastisk fødselsdag,« fortæller formanden, der står i spidsen for et netværk af hjælpere.

Inden fødselsdagspatruljen kommer på besøg, er der gjort et grundigt forarbejde.

»Vi besøger familierne på forhånd og snakker med dem om, hvilke ønsker de har til fødselsdagen. Så sørger vi ellers for det hele, tallerkener, duge, kage og sodavand. Vi ønsker, at det skal være omkostningsfrit for familien. Fødselsdagen varer to timer, og den begynder med, at børnene venter med stor spænding på, at fødselsdagspatruljen kommer. Hvis temaet er cirkus, så kommer der en klovn og en ballerina på en ladcykel. Efter kage og gaver står den ellers på cirkus,« forklarer Ruth Legarth.

Foreløbig har familier tilknyttet familienetværket i Christianskirken benyttet sig af fødselsdagspatruljen. Ruth håber, at det breder sig rundt i kommunen. Lige nu arbejder fødselsdagspatruljen på at få deres egen ladcykel, så de ikke er afhængige af at låne andres cykler. 

 


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter