Demokrati for børnene - indremission.dk
Demokrati for børnene
15.09.2017

Demokrati for børnene

Vi hjælper og opmuntrer de lokale børneklubber i den demokratiske opbygning
Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) er en demokratisk opbygget forening, hvor der finder demokratiske valg sted i alle foreningens lag efter de vedtagne vedtægter.

    Vi er en demokratisk forening af to årsager: For det første lærer det børnene at tage ansvar for det, de deltager i. Det lærer dem at drøfte forslag og tage stilling til, hvad de selv mener. Alt sammen noget der på sigt gør dem til gode og involverede samfundsborgere. Og for det andet, kan vi med den demokratiske opbygning søge kommunalt tilskud til arbejdet i klubber og kredse samt et ikke ubetydeligt tilskud fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Tilskud, som vi kan bruge til arbejdet indenfor vores formål og grundlag.

Indflydelse og medbestemmelse

At være demokratisk opbygget stiller nogle krav, som vi skal leve op til. Vores medlemmer, både små og store, skal høres og have reel indflydelse og medbestemmelse. Det er en del af den demokratiske proces, og noget vi forsøger at give børnene med.

    Vores vedtægter skal være opdaterede i forhold til de krav, som vores tilskudsgivere stiller.

   Og netop opdatering af vedtægter fylder rigtig meget i DFS lige nu hos både frivillige i klubber og kredse, hos vores konsulenter og på landskontoret.

Vedtægter opdateres

Hos nogle kan arbejdet med opdatering af vedtægterne synes som en meget stor og uoverskuelig opgave, men vi prøver fra landskontoret at hjælpe, så godt vi kan. På trods af dette oplever vi, at der knokles på med krum hals for at få vedtægterne opdateret. Det er vi meget taknemmelige for i DFS, for det betyder alt sammen, at vi kan bibeholde vores tilskud til arbejdet med at give det største til de mindste.

    Møder du en klubleder i DFS, så giv dem et klap på skulderen, og sig dem tak for deres store indsats! Både med denne opgave og for alle de frivillige timer de uge efter uge lægger i at give Jesus til Danmarks børn.

Steen Møller Laursen
landsleder for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 37.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter