Den gode grådighed - indremission.dk
Den gode grådighed
20.01.2017

Den gode grådighed

Jo mere vi læser i Bibelen, des mere får vi ud af det
Så er vi godt inde i januar og med julen stadig frisk i erindringen. En jul hvor de fleste af os endnu engang spiste alt for meget. Hvor vores grådighed lod sig lokke af alle de lækre juleretter, kager, godter m.m. Her sidder vi så med tykke maver og moralske tømmermænd over overforbruget. I den situation fristes nogle af os til at opstille diverse nytårsforsætter. Vi skal tabe de overflødige kilo, eller vi bestemmer os for, at næste jul skal det være anderledes. Desværre bliver de gode ønsker og intentioner ofte ikke til noget. Men jeg har et ønske om, at vi vil lade en særlig form for grådighed få plads i 2017.

Tid med Bibelen

Men kan grådighed være noget godt - nej vel? I den katolske kirke er grådighed endda en af de syv dødssynder. Grådighed er ikke godt. Grådighed handler om, at man har et stort ønske om at få meget af noget bestemt som f.eks. mad, penge, magt o. lign.

    I slutningen af 2016 udkom der en undersøgelse af kristnes brug af Bibelen, som IM og IMU stod bag sammen med Bibellæserringen og otte andre organisationer. Af de over 1000 besvarelser, der er kommet ind, brugte to ud af tre respondenter i gennemsnit 1-15 minutter, når de læste i Bibelen. 23 procent brugte 15-30 minutter, og 6 procent brugte over 30 minutter.

Mere giver mere

Hvor lang tid og hvor ofte, det er godt at læse, kan altid diskuteres, men det vil jeg undlade her. Det, som undersøgelsen særligt peger på, er dog, at for respondenterne er der en klar sammenhæng mellem, hvor lang tid de brugte med Bibelen, og oplevelsen af relevans og udbytte af det. Dvs. de der brugte kortest tid, fik også mindst ud af det. Når vi taler om bibelbrug, er tendensen klar: Mere giver mere.

    Bibelen er en fantastisk bog – det er Guds levende ord til os. Lad os være grådige efter at få meget mere af det i 2017. Mere af det giver mere - det giver et større udbytte. Hvem vil ikke gerne have det?

Tonny Dall Sørensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 3.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter